7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

Diana Nita

, Real VIP

Când te gândeşti la casa visurilor tale şi îţi imaginezi toate detaliile care ar face-o unică, gândul te duce aproape fără voie la reşedinţele de lux ale vedetelor. Casele lor sunt de obicei pline de detalii fascinante, iar unele par să fie desprinse dintr-un basm, inaccesibile omului de rând. Cu toate acestea, unele vedete decid să le vândă, iar prețurile de achiziţie nu sunt la îndemâna oricui.

În ciuda costurilor, atunci când o casă de acest gen este disponibilă pe piaţa imobiliară, de obicei se vinde foarte repede, cu excepția unor cazuri în care nimeni nu vrea să o cumpere, iar locuința ajunge să fie abandonată.

Vila din Southington a lui Mike Tyson

Casa a fost construită de Ted Vannelli, un politician de la care Mike Tyson a cumpărat-o contra sumei de 300.000 de dolari în anul 1989. Locuința a reprezentat expresia luxului absolut, printre punctele sale forte numărându-se un teren de baschet şi o piscină de mari dimensiuni, în timp ce trei tigri bengalezi aveau rolul de animale exotice de companie. Cu toate acestea, câţiva ani mai târziu, boxerul a avut câteva probleme personale și de natură juridică, care i-au afectat cariera și stilul de viață. Deși a încercat să îşi revină din punct de vedere profesional şi să repete succesul pe care l-a avut la vârful carierei sale, problemele legate de comportamentul său inadecvat i-au fost o piedică în această privinţă.

635633487064979683 P1013069num2 result copy 1024x579 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

În 2003, când Tyson nu se afla într-o poziție financiară foarte bună, vila a fost vândută omului de afaceri Paul Monea, care însă nu a locuit niciodată în casă. În mod ironic, și noul proprietar s-a confruntat cu probleme juridice, iar proprietatea a devenit din nou disponibilă pentru a fi scoasă la vânzare.

Mike Tyson 2019 by Glenn Francis copy 819x1024 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

În anul 2010 a fost achiziționată de omul de afaceri Ron Hemelgarn, care a făcut unele restaurări la vilă; totuși, nici el nu s-a mutat acolo. După mult timp în care a stat abandonată, proprietatea a ajuns în posesia organizației religioase Living Word Sanctuary. Membrii acesteia au lucrat la casă timp de patru ani, doar în weekend-uri, pentru a o restaura.

Vila lui Bruce Lee

Când Bruce Lee s-a stins din viață, a lăsat o moștenire uriaşă sub formă de filme, cărți și obiecte, o întreagă istorie personală ilustrând metodele sale de formare și filosofia sa despre viață. În plus, în urma sa a rămas o vilă în Hong Kong, unde maestrul și-a trăit ultimul an din viaţă alături de familie. După decesul său, în anul 1973, casa a trecut în posesia omului de afaceri Yu Pengnian, cunoscut sub numele de „Love Hotel King”, deoarece multe dintre proprietățile sale au ajuns hoteluri. Chiar dacă fanii au sperat că reşedinţa legendei kung fu va fi transformată într-un muzeu, aceasta a ajuns în schimb hotel, la sfârșitul anilor 2000.

5e78c6fe0c2a62103801aa59 copy 1024x768 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

În 2009, omul de afaceri Yu a anunțat că va reamenaja locul și că îl va converti într-un centru turistic, dar planul nu a fost pus în aplicare deoarece nu s-a putut ajunge la un acord cu autorităţile statului. Câţiva ani mai târziu, în 2015, Yu a murit. În 2018, nepotul său şi-a manifestat intenţia ca locul în care a trăit Bruce Lee să fie transformat într-o școală pentru predarea de cursuri de mandarină și de muzică pentru copii. Din păcate, în anul 2019, vila aparţinându-i lui Bruce Lee a fost demolată. În locul său a fost construit un centru chinez de studii. Unele detalii arhitecturale specifice, cum ar fi un mozaic și câteva rame de ferestre, au fost păstrate pentru posteritate.

Bruce Lee 1973 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

Casa Boleskine a lui Aleister Crowley

Această proprietate scoțiană a supraviețuit trecerii timpului și chiar flăcărilor incendiilor. I-a aparținut lui Aleister Crowley și apoi chitaristului de la Led Zeppelin, Jimmy Page. Cu mult înainte ca scriitorul să se mute în conac, zona avea deja un renume aparte legat de mai multe incidente ciudate care au început în secolul al XIII-lea. De-a lungul timpului, locul în cauză a găzduit o biserică și un cimitir. Legenda susține că biserica a luat foc în timpul unei slujbe, iar toți cei aflați înăuntru au murit. Pe locul acesteia, în 1760, colonelul Archibald Fraser a ridicat vila Boleskine, construcția fiind supusă unor lucrări de reamenajare, de către familia Fraser, până în jurul anului 1830.

Boleskine house 1024x643 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare Aleister Crowley 1024x575 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

Aleister Crowley a fost ocultist, mistic şi magician, dar a cunoscut succesul în multe alte domenii, printre care poezia, alpinismul sau şahul. A fost membru al societăţii oculte The Hermetic Order of the Golden Dawn, pretinzând că a avut o întâlnire spirituală cu îngerul său păzitor, Aiwass, în Egipt, în 1904. Acesta i-ar fi dat o Carte de Legi pe care Crowley a dezvoltat-o în cadrul religiei numite Thelema, fondând şi o societate ezoterică, Ordo Templi Orientis. Crowley a fost considerat un adevărat anti-Crist, nu atât ca urmare a aderării la satanism, ci ca o consecinţă a negării doctrinei creştine, el însuşi supranumindu-se „Fiara despre care vorbeşte Apocalipsa Sfântului Ioan”.

Casa al cărei proprietar a devenit avea patru dormitoare, toate la același etaj, o bucătărie și un dormitor pentru servitori. În plus, includea o bibliotecă şi se crede că avea şi un tunel care lega vila de cimitir. Crowley a cumpărat locuința în 1899, considerând că este perfectă pentru ritualurile lui oculte. În cele din urmă, el a părăsit proprietatea în 1913. În ciuda tuturor poveștilor din jurul acestei proprietăți, Jimmy Page a cumpărat casa în 1970, în calitate de colecţionar de lucruri legate de Crowley. După restaurare, aici a locuit prietenul său, Malcolm Dent, care a trăit unele evenimente ciudate în interiorul vilei. Unele scaune îşi schimbau locul, ușile se deschideau și se închideau singure și covoarele se rostogoleau fără explicații. Proprietarii care au urmat au trăit propriile lor povești de groază în vila Boleskine. În 2015 casa a luat foc și a fost grav avariată. În 2019 a mai avut loc un incendiu și o mare parte din conac a fost distrusă. Fundația Boleskine a achiziționat ruinele în același an. Membrii acesteia intenționează să readucă conacul la starea sa inițială și să-l deschidă publicului larg.

Vila Minnelli

După ce regizorul Vincente Minnelli a murit, s-a aflat că ultima lui dorință a fost ca proprietatea sa situată în Beverly Hills să treacă în mâinile fiicei sale, Liza. A existat însă o singură condiție: ultima soție a lui Minnelli, Lee Anderson, să poată rămâne în casă până la moartea ei sau până când va decide să se mute. În plus, dacă Liza ar fi dorit să vândă vila, trebuia să-și mute mama vitregă într-un centru de asistenţă pentru vârstnici. La început nu a existat nicio problemă, iar Lee a petrecut peste zece ani în casa familiei. Cu toate acestea, în 2002, Liza Minnelli a încercat să vândă proprietatea și atunci au apărut problemele de natură legală.

liza - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare Mineli house 1024x683 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

Deși Minnelli se oferise să-și transfere mama vitregă într-un apartament, Lee a refuzat şi a contracarat această ofertă prin acţiuni în instanţă. Ea și-a acuzat fiica vitregă că i-a întrerupt utilitățile și că a concediat o parte din personalul de serviciu, ceea ce a făcut-o să suporte o situaţie umilitoare. În cele din urmă, acuzațiile au fost retrase şi Lee a continuat să locuiască pe proprietate până a murit, în 2009, deși casa fusese vândută oficial încă din 2004, iar Liza a plătit chirie noilor proprietari în tot acest timp.

După ce Lee a decedat, casa urma să fie restaurată, însă acea zi nu a mai venit niciodată, în cele din urmă locul ajungând un morman de ruine.

Ranch-ul Neverland al lui Michael Jackson

Această proprietate nu a fost doar o simplă reşedinţă, ea a fost de asemenea un parc de distracții exclusivist, aflat la dispoziţia oaspeților cântăreţului. Dotările de pe proprietate au fost realizate pentru a oferi puţină destindere copiilor bolnavi în fază terminală, întregul domeniu măsurând peste 1.990 de acri. Michael Jackson a numit ranch-ul Neverland, la fel ca insula lui Peter Pan. Acesta era locul său preferat și își petrecea timpul acolo în mod regulat, bucurându-se de viață alături de familie și de prieteni.

bbdd8744 97fb 4df1 83dc 1ca9770ecb31 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare 01315e02 ad6d 4ef3 826b f50cbfc5017e AP Neverland Ranch result copy 1024x683 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

Situat în California, ansamblul era o bucăţică de paradis înţesată cu locuri de divertisment, precum un cinematograf, o grădină zoologică și un parc tematic. În anul 1993, vedeta a început să se confrunte cu probleme legale și cu acuzaţii care i-au afectat serios reputaţia. În 2005, în condiţiile în care disputele au continuat și situaţia s-a înrăutăţit, Jackson a decis să vândă proprietatea, pe care o achiziționase de la omul de afaceri William Bone pentru un preț cuprins între 16,5 și 30 de milioane de dolari. În 2015, ranch-ul Neverland a fost scos la vânzare contra sumei de 100 de milioane de dolari. În 2019, după apariția documentarului „Leaving Neverland”, valoarea proprietății a scăzut la 31 de milioane de dolari.

Hacienda Nápoles a lui Pablo Escobar

Această hacienda a fost construită de Pablo Escobar și de vărul său după achiziționarea mai multor moșii, care împreună însumau nu mai puțin de 3.000 de hectare. Imediat după încheierea tranzacției, Escobar a început să înfrumusețeze locul construind camere, drumuri, piscine, lacuri artificiale și o pistă de aterizare, printre altele. Cu timpul, la fermă au fost adăugate o grădină zoologică, o arenă de tauri, mașini de curse și alte atracții menite să distreze oaspeții. După moartea lui Escobar, în 1993, proprietatea a fost abandonată, fiind ocupată în mod repetat de forțele de securitate.

dreamstime xxl 39310700 copy 1024x683 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare pablo escobar 2 copy 1024x570 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

În cele din urmă, hacienda a fost confiscată de guvernul columbian. Abia prin 2010, o companie s-a oferit să o cumpere și să o transforme într-un parc tematic. În prezent, Parcul tematic Hacienda Nápoles include diverse atracții acvatice, muzee și un sanctuar dedicat faunei sălbatice.

Hook End Recording Studios, vila unde a înregistrat odată Pink Floyd

Această construcţie din South Oxfordshire, Marea Britanie, a fost cumpărată de cântărețul Alvin Lee, care a pus bazele Space Studios, un loc în care s-au realizat mai multe înregistrări muzicale de succes. Mai târziu, vila a ajuns în proprietatea chitaristului de la Pink Floyd, David Gilmour, aici fiind înregistrate părți ale legendarului album al trupei, „The Final Cut”.

pink floyd 2 copy 1024x747 - 7 reşedinţe ale celebrităților, abandonate sau scoase la vânzare

Gilmour a vândut-o apoi lui Trevor Horn, care, la rândul său, a scos-o la vânzare după ce soția sa a suferit un accident teribil în grădina casei, în urma căruia familia nu a mai dorit să locuiască acolo. Din nefericire, în anul 2017, proprietatea ale cărei studiouri au fost martorele unor producţii muzicale ce au intrat în istorie se găsea într-o stare abandonată.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.36.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply