Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Diana Nita

, Real VIP

Pentru vedetele de la Hollywood, noțiunea de „casă” are, cu siguranță, un alt înțeles decât cel cu care cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți, adică acela de spațiu privat, limitat cel mult la câteva zeci de metri pătrați și care să satisfacă niște cerințe minime de confort. Pentru artiștii bogați și faimoși, casa poate fi un palat în toată regula, o construcție extravagantă cu configurație nebunească sau care dispune de dotări impresionante ori de rarități demne de colecțiile unui muzeu.

Jumbolair, reședința cu aeroport privat a lui John Travolta

În timp ce multe dintre casele vedetelor pot fi numite extravagante fără nicio exagerare, niciuna dintre ele nu are propriul său aeroport. Cu o excepție: casa Jumbolair a lui John Travolta, situată în Ocala, Florida. Starul din „Grease” dispune aici de o pistă lungă de 1,4 mile chiar în spatele casei. În timp ce practica obișnuită este ca celebritățile să își amenajeze spații generoase pe proprietățile pe care le dețin pentru colecțiile de mașini, Travolta – de altfel, și el un pasionat colecționar de automobile – are două avioane în curte, dintre care unul este un model Boeing 707-138B din 1964, care a făcut parte din flota Qantas. Acesta este un avion comercial, care poate să zboare în jurul lumii. Actorul deține și un avion cu reacție privat, Gulfstream.

John Travolta Jumbolair3 1024x634 - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Casa are chiar propriul său turn de control, amplasat pe acoperișul vilei. Desigur, Travolta are permis de pilot comercial și este capabil să piloteze aceste avioane. 

Casa cu moară de vânt a lui Robert Downey Jr.

Poate v-ați aștepta ca actorul din spatele lui Iron Man să locuiască într-o casă inteligentă, cu ultimele dotări tehnologice, cu roboți și device-uri spectaculoase la dispoziție. Dar Robert Downey Jr. a optat pentru ceva mult mai neobișnuit, cel puțin pentru o locuință. O casă similară unei mori de vânt, chiar dacă moara propriu-zisă nu este funcțională în realitate. Clădirea din secolul al XIX-lea a fost inițial construită ca o simplă casă proiectată în joacă, fără intenția ca cineva să o locuiască. Într-un fel, reședința Downey este încă oarecum o casă ridicată în joacă. Cu culorile sale vibrante și statuia unei lăcuste cu înălțimea de 15 metri aflată pe peluza din față, este casa din visele unui copil.

Proprietatea include un corp principal de clădire, o casă de oaspeți și un studio, un număr de șapte dormitoare, un garaj cu trei locuri și grădini superb amenajate. Un birou și o bibliotecă ocupă porțiunea alocată morii de vânt în cadrul structurii clădirii.

1217 AD RDJR07 02 sq result copy 1024x768 - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Nava spațială din Rusia a lui Naomi Campbell

Chiar dacă pare desprinsă din „Star Trek”, această casă cu alură de navetă spațială a fost comandată de fostul iubit al lui Naomi Campbell, miliardarul rus Vladislav Doronin, în 2012. Casa de 2.650 de metri pătrați este situată chiar în afara Moscovei, în Rublyovka, și a fost proiectată de arhitecta Zaha Hadid, celebră pentru construcții precum clădirea Operei din Guangzhou, Roca Gallery și Aquatics Centre din Londra, printre multe altele. Clădirea este centrată în jurul a două turnuri de 22 de metri care oferă o priveliște uimitoare asupra sălbăticiei care o înconjoară.

2 Naomi Campbell house 1024x651 - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Construcția, care are la bază cea mai modernă tehnologie, a fost influențată de lucrările lui Antoni Gaudi, care este recunoscut pentru aversiunea sa față de liniile drepte și care a excelat în privința utilizării sticlei și lemnului în designul de interior.

Ranch-ul Neverland al lui Michael Jackson

O listă cu casele nebunești ale vedetelor nu poate fi completă fără celebrul Neverland Ranch al lui Michael Jackson. După moartea interpretului în 2009, reședința a rămas nevândută. Prețul inițial cerut pentru proprietate a fost de 100 de milioane de dolari, dar de atunci aceasta s-a devalorizat continuu, ajungând să valoreze în jur de 60 de milioane de dolari.

În timp ce Michael Jackson locuia încă la fermă, a adus pe proprietatea de 2.700 de acri o mică grădină zoologică (inclusiv tigri, girafe și cimpanzei), a dotat-o cu un studio de dans, un cinematograf cu 50 de locuri, o gară și un parc de distracții. Acest parc a dispus de propriul său carusel, un roller coaster și mașinuțe electrice.

michael jackson neverland listing 01 - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Xanadu 2.0 al lui Bill Gates

Xanadu 2.0 este numele proprietății uriașe a lui Bill Gates aflate în Medina, Washington. Afaceristul, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere de 90 de miliarde de dolari, nici nu putea să nu fie deținătorul unei proprietăți impresionante. Xanadu are aproximativ 6.100 de metri pătrați și este evaluată la 123,54 milioane de dolari. 

Residence of Bill Gates copy 1024x425 - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Casa abundă în dotări greu de imaginat, rarități și tehnologii uimitoare. Se presupune că Gates a instalat ecrane de computer în valoare de peste 80.000 de dolari în toate camerele. Oaspeții pot atinge pur și simplu ecranele pentru a schimba operele de artă de pe pereții casei cu orice își doresc. Reședința are, de asemenea, o piscină spectaculoasă cu un sistem de sunet subacvatic, astfel încât melodiile preferate să poată fi auzite de cei care o folosesc. Imensa bibliotecă de 195 de metri pătrați găzduiește, printre altele, Codex Leicester, manuscrisul lui Leonardo da Vinci din secolul al XVI-lea. Gates a cumpărat manuscrisul la licitație în anul 1994, contra sumei de 30,8 milioane de dolari. Această casă are un renume atât de impresionant, încât oamenii au plătit sume uriașe, ajungând chiar la 35.000 de dolari, doar pentru a-i face turul. 

Casa bântuită a lui Nicolas Cage

Actorul Nicolas Cage a recunoscut că este atras de poveștile macabre, iar acest lucru este susținut și de faptul că pe vremuri a deținut casa cu una dintre cele mai controversate istorii din America: LaLaurie House din New Orleans. Proprietarii inițiali ai imobilului au fost Madame Delphine LaLaurie și soțul ei, dr. Louis LaLaurie. Cu toate că reședința este una formidabilă din punct de vedere arhitectural, ororile care s-au întâmplat sub acoperișul ei ar speria cumpărătorii obișnuiți de case de lux. Madame LaLaurie a fost un personaj sinistru, despre care se știe că făcea experimente atroce și tortura sclavi în propria casă. Dacă numele LaLaurie pare familiar, este pentru că actrița Kathy Bates a interpretat personajul cu același nume în „American Horror Story: Coven”, în 2013. Cage a pierdut casa în urma unei executări silite în anul 2009, dar a fost întotdeauna mândru că o deține. 

LaLaurie 998x1024 - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Iar preocuparea pentru morbid a lui Nicolas Cage nu se oprește aici. Actorul este proprietarul unei construcții mai puțin obișnuite în cimitirul St. Louis No. 1 din New Orleans, în care intenționează să-și petreacă eternitatea. Este vorba despre o piramidă înaltă de 2,7 metri, inscripționată cu expresia în latină „Omnia Ab Uno”.

„Casa pantofilor” a baschetbalistului Nick Young

Jucătorul NBA, Nick Young, era atât de preocupat de multitudinea de perechi de pantofi pe care le deținea încât a cumpărat o reședință în Tarzana, California, contra sumei de 3,25 milioane de dolari, împreună cu iubita sa de atunci, Iggy Azalea, în cadrul căreia a amenajat o căsuță special dedicată acestora. Astfel, în timp ce corpul principal era destinat locuirii, casa de oaspeți a fost proiectată sub forma unui dulap uriaș pentru perechile de pantofi sport ale starului. Mai mult, Young a angajat cu normă întreagă chiar doi „îngrijitori de pantofi” pentru a se ocupa de încălțăminte. El a scos casa la vânzare în anul 2017, pentru 3,59 milioane de dolari. 

Screen Shot 2014 11 10 at 3.21.04 PM.png - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Mănăstirea lui Katy Perry

Nu este ceva obișnuit ca o vedetă pop să se lupte cu un grup de călugărițe pentru o proprietate, cu atât mai mult cu cât aceasta nu este o casă oarecare. Performanța îi aparține cântăreței Katy Perry, care în anul 2014 a cumpărat o mănăstire în stil gotic de la Arhiepiscopia Los Angeles, în schimbul sumei de 14,5 milioane de dolari. Însă pentru a obține această mănăstire, care a fost construită în 1927, a fost nevoie de o bătălie juridică de trei ani pe care artista a trebuit să o parcurgă. Două călugărițe din Ordinul Surorilor Preasfintei și Neprihănitei Inimi a Sfintei Fecioare Maria, Rita Callanan și Catherine Rose Holzman, s-au opus vânzării. Acestea au susținut că dețin dreptul asupra proprietății și au încercat chiar să înstrăineze imobilul către un restaurator imobiliar, iar cazul a ajuns în instanță, judecătorul decizând într-un final că surorile nu au dreptul să vândă proprietatea altcuiva.

one time use only   katy perry   spl1604104 001 splash   2019 compressed 1024x576 - Cele mai „crazy” locuințe ale vedetelor

Material publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.37.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA