Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern

Dubai este un oraș cunoscut pentru lux și modernitate, impresionanta metropolă din Emiratele Arabe Unite fiind considerată de mulți drept un etalon al designului luxos sub toate formele sale. Wafi Tagleb a încercat să redea acest spirit într-un proiect de amenajare interioară pentru un penthouse care conține piese realizate de brandul de design BRABBU.

Sursă:BRABBU

Proiectul de design al apartamentului de lux a avut drept scop evidențierea dezvoltării orașului în ultimele decenii, fără a ignora aspectele clasice și istorice din cultura țării.

05 GUEST CORNER 02 copy 1024x768 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern 07 FAMILY LIVING 02 copy 1024x632 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern 05 GUEST CORNER 03 copy 1024x768 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern

Totul începe cu zona de recepție a apartamentului, care este foarte plăcută și primitoare, făcând trimitere la locații extrem de populare din oraș, precum Creekside Park sau Dubai Garden Glow.

Evocând luminile și grandoarea opulentului turn Burj Khalifa, guest corner-ul din penthouse este caracterizat de culori și mobilier de înaltă calitate. Aerul modern al mesei centrale se completează perfect cu canapeaua tapițată cu catifea de bumbac, prevăzută cu o bază din alamă mată cu aspect vintage. Această piesă de mobilier cu formă curbată are marginile „tivite” cu două rânduri de capse aurii care o fac și mai elegantă. Frumoasa canapea are capacitatea de a augmenta versatilitatea întregii încăperi.

24 RECEPTION COUNTER 01 copy 1024x768 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern

Extrem de confortabilă atunci când vin prieteni în vizită, ea permite și momente personale de relaxare. Este perfectă dacă vrei să citești o carte, să vizionezi filmul preferat sau pur și simplu să savurezi un vin bun.

Cu toate acestea, penthouse-ul este, de asemenea, conceput pentru familii. Dispune, astfel, de două camere special gândite pentru momentele petrecute împreună. Așadar, nu e nevoie să mergi la Burj Al Arab atunci când vrei să petreci timp alături de cei dragi. Aceste spații îmbină confortul cu luxul și eleganța, astfel încât familia să aibă parte de momente de neuitat.

Pentru living-room a fost ales un scaun complet tapițat, care debordează de eleganță. Cu un design modern, acest scaun din catifea înnobilează orice spațiu cu un aer stilat și rafinat, demn de un penthouse cu adevărat de lux.

În schimb, scaunele din zona de grădină recreată în apartament amintesc de Safa Park, una dintre emblematicele oaze de verdeață ale orașului. Acest colțișor este mobilat cu un fotoliu modern din catifea care conferă eleganță oricărui tip de design contemporan de living, calitate pe care numai fotoliile pivotante din catifea o posedă. Intenția a fost de a aduce o „bucățică de grădină” în interior, fără a compromite însă luxul și modernitatea.

16 BATH 03 01 copy 1024x768 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern

Proiectul exclusivist de amenajare nu avea cum să ignore baia, care evocă experiența unei plimbări prin Dubai Marina, cu o oprire la Jumeirah Beach. Aici găsim o cadă unică ce pune în valoare interiorul auriu și bogat cu o „lacrimă” vopsită în auriu, care contrastează cu efectul de oglindă al oțelului inoxidabil. Totodată, lavoarul este o piesă revoluționară creată pentru a satisface nevoile celor care caută superlativul în materie de design de mobilier contemporan, combinat cu detalii rafinate și materiale de înaltă calitate.

05 GUEST CORNER 04 copy 1024x768 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern 08 GARDEN SEATING 01 4 copy 822x1024 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern 08 GARDEN SEATING 01 1 copy 1024x768 - Penthouse-ul din Dubai cu o amenajare armonioasă între clasic și modern

La nivelul apartamentelor de lux, Dubaiul rămâne una dintre cele mai influente piețe din lume. Doar în 2022, aici au fost încheiate 219 tranzacții pentru locuințe mai scumpe de 10 milioane de dolari, potrivit unui raport al Knight Frank. În același timp, în atractivul emirat s-au încheiat alte 26 de tranzacții pentru locuințe cu prețuri pornind de la 25 de milioane de dolari.

„Emiratul își are locul lui binemeritat în rândul huburilor urbane consacrate, drept una dintre cele mai căutate piețe rezidențiale de lux din lume”, a explicat Faisal Durrani, partner – head of Middle East Research la Knight Frank. De altfel, prețurile rezidențiale din Dubai s-au majorat cu 44,2% în 2022 față de 2021, marcând cea mai mare creștere la nivel global.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.49.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA