Dubai rămâne un magnet pentru proiecte luxoase tip branded residence

Piața rezidențială de lux din Dubai este în continuare una dintre cele mai dinamice din lume, iar activitatea de dezvoltare continuă în ritm accelerat anul acesta, în special pentru proiectele tip branded residence. Cererea pentru proprietăți vine în principal din partea cumpărătorilor internaționali care vor să-și diversifice portofoliul de active sau vor să se mute în faimoasa metropolă din Emiratele Arabe Unite.

La nivel de prețuri, locuințele din Dubai punctaseră o creștere de 10,6% în ianuarie 2023 față de perioada similară a anului precedent, iar în cazul vilelor, avansul a fost de 12,9%, relevă datele agenției de consultanță imobiliară CBRE.

Cumpărătorii extrem de bine capitalizați sunt interesați de proiectele de tip branded residences, în care locuințele sunt asociate cu un lanț hotelier faimos sau un brand de lux recunoscut la nivel global. Dezvoltarea pe această nișă este semnificativă în continuare, având în vedere interesul din piață.

„Reformele legislative recent introduse facilitează mai mult ca oricând deținerea și înființarea unei afaceri în Dubai, cu praguri de cumpărare reduse pentru obținerea râvnitei golden visa”, a spus Mark Castley, CEO al firmei de consultanță imobiliară LuxuryProperty.com, citat de mansionglobal.com.

Datele Mansion Global arată că 42 de proiecte tip branded residence sunt în construcție anul acesta în Dubai.

În 2023 s-au lansat o serie de proiecte de lux pe această nișă, unele dintre ele atrăgând branduri în premieră.

Baccarat Hotel & Residences

Proiectul va oferi vederi neîntrerupte asupra unora dintre atracțiile emblematice din Dubai – renumitul Burj Khalifa, Dubai Frame, Al Fahidi Fort și Dubai Creek. Baccarat Hotel & Residences Dubai va reprezenta prima locație din Emiratele Arabe Unite pentru brandul de ospitalitate cu sediul la New York, care își are originea în marca de cristaluri Baccarat, veche de 250 de ani.

Baccarat Dubai 1024x683 - Dubai rămâne un magnet pentru proiecte luxoase tip branded residence

Proiectul marca Baccarat va fi situat într-o clădire cu două turnuri, de formă unghiulară, care prezintă fațade din sticlă strălucitoare decorate cu cristal Baccarat. Va găzdui 144 de camere și apartamente de hotel, 49 de reședințe marca Baccarat și patru localuri de tip restaurant sau bar.

Baccarat Hotel & Residences Dubai este deținut de firma de investiții Shamal Holding și va fi dezvoltat de H&H Development împreună cu firma de arhitectură Studio Libeskind din New York și studioul de design interior 1508 London. Proiectul a fost lansat în luna februarie și urmează să fie finalizat în 2026. Locuințele au prețuri care pornesc de la aproape 4 milioane de euro.

SO/ Uptown Dubai Residences 

Situat în inima „noului Dubai”, SO/ Uptown Dubai Residences ocupă ultimele 28 de etaje din Uptown Tower, un turn de 81 de etaje și 340 de metri înălțime. Acesta este primul turn construit în cartierul Uptown Dubai.

Proiectul va fi prima reședință din Orientul Mijlociu sub noua marcă SO/ a gigantului hotelier Accor. Sunt disponibile la vânzare 227 de locuințe de lux, într-o gamă variată de amenajări și compartimentări, inclusiv apartamente cu unu, două și trei dormitoare, precum și duplexuri și penthouse-uri cu patru dormitoare.

so 1 1800x1273 1 1024x724 - Dubai rămâne un magnet pentru proiecte luxoase tip branded residence

Conceptul arhitectural al proiectului a fost realizat de Adrian Smith + Gordon Gill Architecture. Prețurile pentru locuințe pornesc de la circa o jumătate de milion de euro.

Lanai Islands

Lanai Islands este cea mai recentă dezvoltare pentru comunitatea Tilal Al Ghaf, care la momentul finalizării construcției va include 6.500 de apartamente, case de oraș (townhouses), bungalouri și vile de lux.

Odată finalizată, în 2026, Lanai Island va fi prima dintre cele două insule private din Tilal Al Ghaf și va cuprinde 13 noi vile ultra-luxoase cu șapte și opt dormitoare, proiectate în colaborare cu studioul sud-african de arhitectură SAOTA și cu Kelly Hoppen, un reputat designer de interior din Londra.

mg lanai 1 1920x1080 1 1024x576 - Dubai rămâne un magnet pentru proiecte luxoase tip branded residence

Lanai Islands se află pe o insulă privată în mijlocul lagunei Al Ghaf, cu 400 de metri de plajă și 1,5 kilometri de țărm.

Vânzările de locuințe au debutat anul acesta, iar cele mai scumpe proprietăți, cu prețuri de peste 20 de milioane de euro, au fost tranzacționate deja. Dezvoltatorul proiectului este Majid Al Futtaim Properties.

The Residence at Burj Khalifa 

Situat în inima celor mai emblematice repere din Dubai, Burj Khalifa și Dubai Fountain, cu acces direct la Dubai Mall, proiectul își va răsfăța viitorii rezidenți cu o amplasare privilegiată în vecinătatea principalelor atracții ale orașului, cu restaurante și cafenele, buticuri de modă de lux și multe altele.

mg residence 2 1920x1080 1 1024x576 - Dubai rămâne un magnet pentru proiecte luxoase tip branded residence

The Residence at Burj Khalifa oferă 35 de locuințe ultra-luxoase, în configurații cu trei până la șapte dormitoare. Fiecare reședință va fi dotată cu un balcon, de unde viitorii proprietari se vor putea bucura de o priveliște uimitoare asupra iconicelor atracții din Dubai. De asemenea, toate unitățile sunt prevăzute cu o cameră pentru personal, bucătărie deschisă și cramă. Unele reședințe vor include și un birou, o sală de biliard, o sală de jocuri și camere de zi formale și informale.

Toate cele 49 de unități dispun de vedere la mare, design interior contemporan și finisaje premium.Proiectul este dezvoltat de Emaar Properties, iar locuințele au prețuri ce pornesc de la 4 milioane de euro.

DAMAC Bay by Cavalli 

Situat în Dubai Harbour, DAMAC Bay by Cavalli este un proiect rezidențial de lux cu 42 de etaje și trei turnuri, unde rezidenții vor avea parte de priveliști superbe asupra Mării Arabiei și a emblematicei insule artificiale Palm Jumeirah.

Proiectul dispune de interioare proiectate de celebrul brand italian Cavalli. Mai mult, ansamblul se mândrește cu o tematică marină, cu decoruri care prezintă scoici, perle și modele de pești-zebră, alături de un exterior care reproduce imaginea încântătoare a valurilor mării. Toate cele 736 de unități din cele trei turnuri oferă vedere la mare.

damac bay  night view 2301120 r002 3401x2268 1 1024x683 - Dubai rămâne un magnet pentru proiecte luxoase tip branded residence

Principalul punct de atracție al proiectului îl reprezintă o fântână arteziană impunătoare, amplasată în turnul central. Grandioasa fântână promite spectacole de apă, muzică și lumini, care vor putea fi savurate din confortul locuinței rezidenților sau de la kilometri distanță. Locuințele din proiect au prețuri care pornesc de la 700.000 de euro.

Facilitățile pentru proiectele de acest tip sunt generoase și includ, printre altele, piscine infinity, terase cu suprafețe mari, complexuri sportive și plaje private în anumite ansambluri.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.51.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA