Vilă din Ibiza aflată într-un sit UNESCO, la vânzare pentru 6,5 milioane de euro

O vilă cu două dormitoare amplasată în cadrul unui sit istoric din Ibiza, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost scoasă la vânzare pentru 6,5 milioane de euro. Villa Amatista este ridicată într-unul dintre cele mai înalte puncte din Dalt Vila.

Cu origini care datează din secolul al XVII-lea, vila este un punct de reper în arhitectura hispano-italiană. Silueta sa impresionantă, cu fațada orientată spre sud, sculptată în piatră naturală, are accente de beton și texturi expuse, fiind împământenită în orașul vechi, spune descrierea agenției Domus Nova, care gestionează vânzarea proprietății.

„Părăsiți strada pietruită și pășiți într-un hol grandios, unde au fost păstrate cu grijă arcadele sculptate de aceiași meșteri genovezi care și-au lăsat amprenta și asupra Primăriei din Ibiza. Scări meșterite în beton și stucatură de lemn vechi, care se întinde de-a lungul tavanului. Cele două camere de recepție, în care betonul neted și accentele de lemn amplifică fluiditatea spațiului, sunt luminoase și aerisite datorită conectării line cu exteriorul. Merită observate formele tradiționale răsfirate în camerele iscusit alăturate; o veche presă de vin, un dulap de inspirație indiană și o ușă castiliană”, adaugă agenția.

În aripa de est, podelele din gresie lustruită, pereții albi și un șemineu fără ramă fac din salon un spațiu care poate fi folosit pe tot parcursul anului. Ușile de sticlă pot fi glisate pentru a păși pe o terasă umbrită, cu piscină și priveliști neîntrerupte asupra Ibizei și Talamancăi. O altă ușă glisantă oferă acces la o altă cameră de recepție, unde estetica domoală este animată cu lucrări de artă atrăgătoare și două balcoane care captează lumina naturală.villa amatista 1911 51 5000px copy 1024x683 - Vilă din Ibiza aflată într-un sit UNESCO, la vânzare pentru 6,5 milioane de euro Villa Amatista Web 7 copy 1024x682 - Vilă din Ibiza aflată într-un sit UNESCO, la vânzare pentru 6,5 milioane de euro Villa Amatista Web 16 copy 1024x682 - Vilă din Ibiza aflată într-un sit UNESCO, la vânzare pentru 6,5 milioane de euro

O bucătărie modernă, cu spații de depozitare generoase și gresie aurie, poate fi accesată printr-un alt hol care o leagă de sufrageria de protocol. În altă zonă a aceluiași nivel se află un dormitor îmbrăcat în marmură, cu dulapuri încastrate, mobilier cu înălțime redusă și o baie elegantă. Aici, o cadă adâncă este poziționată ideal, cu acces la o fereastră cu vedere spre port.

La etaj se găsește un dormitor principal complet utilat, unde designul oriental se întâlnește cu texturile locale. Este subtil compartimentat cu o zonă de dressing dedicată, spațiu de ședere și un pat care poate fi închis datorită ușilor interioare glisante în stil oblon. Încăperea este deservită de bucătărie și baie proprii. De asemenea, există acces la o terasă privată pe două niveluri care oferă vedere spre catedrala impunătoare și portul plin de viață.

Întreaga vilă are o suprafață de 530 de metri pătrați și mai este prevăzută cu piscină, garaj și un dormitor suplimentar.

Istorie întinsă pe sute de secole

Această proprietate este înconjurată de zumzetul orașului Ibiza. În jurul capitalei sunt presărate restaurante de clasă mondială și locații pentru o viață de noapte încinsă. Vă puteți afunda în atmosfera barurilor diafane din orașul vechi și locurile frecventate de milionari de-a lungul Marinei Botafoch și Marinei Ibiza. Puteți face o mică plimbare până la plaja Talamanca sau puteți explora micile magazine de tip boutique și magazinele de modă de lux care împânzesc străduțele.

Zidurile vechi de apărare ale orașului au fost înălțate în secolul al XVI-lea, în timpul domniei lui Carol al V-lea, iar ridicarea lor a durat 40 de ani. Incinta zidită are forma unui heptagon neregulat, cu câte un bastion de apărare la fiecare colț. Există mai multe intrări în fortăreață, de obicei sub formă de porți, cu excepția pasajului Soto. Poarta principală, la care se ajunge din Piața Veche, se numește Portal de ses Taules. Este flancată de două statui romane și protejată de un pod mobil. Celelalte porți sunt Portal Nou, Portella de Sella și Pasadizo des Soto. Bastionul Santa Tecla este cel mai înalt punct din oraș. Arhiva istorică din Ibiza se află în clădirea Can Botino, sediul Primăriei din Ibiza, în Dalt Vila.

Villa Amatista Web 12 copy 1024x682 - Vilă din Ibiza aflată într-un sit UNESCO, la vânzare pentru 6,5 milioane de euro villa amatista 1911 64 5000px copy 1024x688 - Vilă din Ibiza aflată într-un sit UNESCO, la vânzare pentru 6,5 milioane de euro villa amatista 1911 66 5000px copy 1024x683 - Vilă din Ibiza aflată într-un sit UNESCO, la vânzare pentru 6,5 milioane de euro

Suprafața ocupată de Dalt Vila este de aproape 70.000 de metri pătrați. Suburbia s-a format începând cu strada Carrer de Sant Josep, iar aici, strategia de apărare o constituia „zidul casei”; cu alte cuvinte, protecția era oferită chiar de partea din spate a caselor. Din prima jumătate a secolului al XVI-lea, suburbia a fost apărată de două turnuri cu bază circulară și un șanț.

Atât orașul antic Ibiza, de origine feniciană, cât și orașul medieval de mai târziu au fost puncte-cheie în traversarea Mediteranei, de unde și nevoia de fortificații pentru apărarea lor. Imaginea actuală a centrului istoric înconjurat de ziduri s-a conturat încă din perioada medievală și renascentistă.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.47.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA