Conac din California cu teren de minigolf, la prețul de 125 de milioane de dolari

O proprietate situată pe malul oceanului în enclava exclusivistă din Malibu, Paradise Cove, a fost scoasă la vânzare pentru 125 de milioane de dolari. Luxoasa locuință este deținută de Jonathan Burton, un creator de jocuri video, și fosta lui soție, Helen Musk.

Întinsă pe aproximativ 27.000 de metri pătrați, proprietatea se află într-o comunitate restrânsă cu circa zece locuințe opulente deținute de lideri de business și vedete de calibru.

Spațiul pentru locuit se întinde pe aproape 1.600 de metri pătrați și este compus dintr-un conac cu design atrăgător și o casă separată pentru oaspeți. Totodată, cumpărătorul va mai avea parte de o piscină, un teren de tenis și un teren de minigolf cu nouă găuri.

Cuplul cumpărase proprietatea pentru 36,5 milioane de dolari în anul 2012 de la Max Palevsky, un pionier într-ale IT-ului. Palevsky, care a contribuit la finanțarea companiei Intel la momentul înființării acesteia și a fost un cunoscut colecționar de artă, a fost cel care a construit casa în stil spaniol în anii 1970. Ulterior, el l-a însărcinat pe arhitectul italian Ettore Sottsass să renoveze interiorul, care are intrări arcuite și tavane cu grinzi, potrivit cărții „Three California Houses: The Homes of Max Palevsky”, citată de Mansionglobal.com.

imagereade1112r.aspx  1024x683 - Conac din California cu teren de minigolf, la prețul de 125 de milioane de dolari

Burton a fondat compania TT Games, cu sediul în Marea Britanie, iar în prezent este CEO al 10:10 Games. El și fosta soție au cheltuit câteva milioane de dolari pentru renovare, potrivit Lisei Laughlin, agent de listare al Sotheby’s International Realty.

Good to know

Locuința a fost construită în stil spaniol în anii 1970

De altfel, aproape fiecare cameră are o priveliște unică asupra oceanului. Pentru a ajunge la reședința principală, vizitatorii trec prin două rânduri de porți: mai întâi pentru a accesa casa de oaspeți, terenul de tenis și zona de golf, iar apoi pentru reședința principală și piscină.

Ziduri și garduri înalte de trei până la șase metri înconjoară proprietatea, asigurând o intimitate deplină.

Reședința principală dispune de o curte interioară și o terasă cu dimensiuni generoase. La etaj, dormitorul matrimonial are un balcon cu vedere la ocean, o zonă de relaxare și două birouri. Casa mai cuprinde cinci dormitoare cu baie proprie și o sală media cu 14 locuri, cu un rând de scaune D-BOX care se mișcă în tandem cu acțiunea de pe ecran. „Te simți ca și cum ai face parte din film”, explică agentul imobiliar.

Caracteristicile inteligente ale casei includ camere de supraveghere, sistem de iluminat Lutron, precum și aer condiționat multizonal.

În plus față de reședința principală, proprietatea mai cuprinde o casă de oaspeți cu două dormitoare, unde a locuit în ultimii opt ani o prietenă a proprietarilor.

Există un spațiu vast la etaj, care poate fi întrebuințat pentru diverse funcțiuni, cum ar fi un alt dormitor, un birou, o sală de fitness sau alte opțiuni. Nu mai puțin de șapte șeminee frumoase înnobilează această proprietate spectaculoasă – în cele două camere de primire, în camera de zi, în dormitorul matrimonial, în salonul aferent acestui dormitor, în dormitorul destinat oaspeților și în casa de oaspeți.

13245 1024x683 - Conac din California cu teren de minigolf, la prețul de 125 de milioane de dolari

Piscina de tip infinity este prevăzută cu fântâni arteziene. Între casă și plajă există o zonă superb amenajată, cu arbori de citrice, eucalipt și conifere, precum și o grădină de trandafiri. Accesul la plajă se face printr-un rând de scări, cu un mic observator la jumătatea drumului către faleză.

Cei doi proprietari vor să vândă locuința deoarece fiecare are planuri diferite. Burton deține o altă casă în zonă, iar acum, fiindcă și copiii le-au plecat la facultate, fosta soție a antreprenorului ar dori să se mute, la rândul ei.

Good to know

Reședința a fost cumpărată cu 36,5 milioane de dolari în 2012

În ultimul an, piața imobiliară de lux din Malibu a „explodat”, fiind încheiate o serie de tranzacții cu valoare foarte mare. În 2021, investitorul Marc Andreessen și soția sa, Laura Arrillaga-Andreessen, au plătit 177 de milioane de dolari pentru o proprietate din apropiere. De asemenea, un alt conac din Malibu este disponibil în prezent la vânzare pentru aproximativ 85 de milioane de dolari.

Ce oferă piața imobiliară din Malibu?

Cu aproape 27 de mile de coastă superbă, acoperită de plaje virgine, Malibu oferă unele dintre cele mai bune zone de surfing de pe întreaga Coastă de Vest, de-a lungul plajelor Surfrider Beach, Zuma Beach și Leo Carrillo Beach. Cu nenumărate restaurante pe malul oceanului și magazine cochete de tip boutique, acest orășel renumit este un veritabil paradis pentru cei care iubesc oceanul. Iar proprietățile din Malibu vin să completeze perfect acest cadru idilic.

14324325423 1024x683 - Conac din California cu teren de minigolf, la prețul de 125 de milioane de dolari

Cu locuințe luxoase la cele mai înalte standarde, piața de real estate din Malibu oferă senzația unui mic oraș de coastă, fără a sacrifica deloc din privilegiile traiului opulent la care aspiră clienții exclusiviști.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine Nr.42.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA