Element Industrial va livra prima fază din ELI PARK 1 în această toamnă

Ovidiu Posirca

, Real News

Element Industrial, dezvoltatorul de spații logistice și industriale, va livra primii 20.000 de metri pătrați din parcul logistic ELI PARK 1 în toamna acestui an.

Investiția totală în proiect, localizat în zona Chitila-Buftea, este de 25 de milioane de euro. Cea de-a doua fază de construcție va fi demarată în vara acestui an, arată Muler Onofrei, manging partner, Element Industrial.

Compania a comandat un studiu din care a reieșit că disponibilitatea forței de muncă și accesul la mijloacele de transport în comun sunt factori critici pentru dezvoltarea hub-urilor industriale.

Cercetarea realizată de către Academia de Studii Economice a relevat plasarea unui parc logistic în zona Chitila este favorizată de poziția geografică în imediata apropiere a Capitalei şi de accesul la o importantă infrastructură rutieră şi feroviară ce permite si accesul la forța de munca necesara.

Totuși, criza acută de forță de muncă rămâne o provocare pentru companiile din sectorul industrial.

”În cazul parcurilor logistice situate în localitățile limitrofe din București se ajunge la situația în care angajatorii oferă bonus de prezență angajațiilor care lucrează toate cele cinci zile lucrătoare ale săptămânii”, arată Ion Anghel, Manager Departament Analiza & Evaluare, în cadrul ASE.

Studiul mai arată că în perioada 1990-2018, grupele de vârstă de 20-29 de ani și 30-39 de ani au înregistrat un declin de 33,6%, respectiv 19,6%, în timp ce grupa de vârstă de peste 70 de ani are un plus de 64,9%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply