Autoritățile verifică nouă șantiere cu proiecte rezidențiale din București

Ovidiu Posirca

, Real News

Poliția Română a anunțat joi că reprezentanții mai multor instituții efectuează controale în nouă locații, în care se află în construcție locuințe.

La acțiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Bucureşti şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

”Acţiunea vizează respectarea legislaţiei în vigoare în domeniul construcţiilor. Va fi verificată legalitatea funcţionării acestor şantiere, dacă persoanele care desfăşoară activităţi au încheiate contracte de muncă, dacă există autorizaţiile necesare pentru funcţionarea societăţilor care-şi desfăşoară activitatea în cadrul şantierelor”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Amintim că sectorul construcțiilor beneficiază de o serie de facilități fiscale începând cu acest an. Potrivit noilor prevederi, salariul minim pentru angajații din sectorul construcțiilor va fi de 500 de euro. Totodată, s-a interzis folosirea zilierilor pe șantiere.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply