Piața rezidențială din Oradea a avut cea mai importantă creștere din regiunea Transilvaniei, însă Cluj-Napoca are în continuare cel mai dinamic sector al dezvoltării de locuințe la nivel regional.
În Oradea, numărul de locuințe finalizate s-a ridicat la 2.161 de unități în 2019, nivel aproape dublu în comparație cu anul precedent, potrivit datelor furnizate de firma de consultanță imobiliară SVN România.
„Orașul se dezvoltă puternic pe segmentul industrial și se transformă și într-o atracție turistică demnă de luat în considerare, perspectivele generale fiind în continuare de creștere pe termen mediu și lung”, a spus Anamaria Burcă, managing partner SVN Transilvania. În schimb, în primele șapte luni din 2020, numărul de tranzacții încheiate în județul Bihor s-a diminuat cu 5,7% față de anul trecut.
În afară de Oradea, cele mai mari piețe rezidențiale din Transilvania se găsesc în Cluj-Napoca și Sibiu.
Piața rezidențială clujeană a înregistrat 7.557 de locuințe finalizate în oraș și împrejurimi, în creștere cu 6% față de anul anterior. În localitatea Florești, din apropierea orașului Cluj-Napoca, au fost livrate aproape 2.900 de locuințe noi.
În primele șapte luni din 2020, numărul tranzacțiilor imobiliare din Cluj a crescut cu 25,5% față de perioada similară din 2019, conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).
În Sibiu au fost livrate aproape 2.700 de locuințe anul trecut în oraș și împrejurimi, în creștere cu 18,2% față de perioada similară a anului trecut. În primele șapte luni din 2020, numărul de tranzacții imobiliare noi din Sibiu a crescut cu aproape un sfert față de perioada similară din 2019.
Alba Iulia și Târgu Mureș sunt piețe rezidențiale mai mici la nivelul Transilvaniei, cu livrări anuale care pendulează între 500 și 1.000 de locuințe noi.
Pingback: Oradea: RC Europe livrează un parc retail de 9 milioane de euro - Real Estate Magazine