Analiză Real Estate Magazine: Zona de nord, vedeta lansărilor de noi proiecte rezidențiale

Anul 2019 a venit cu multe șantiere pentru proiecte rezidențiale de dimensiuni mari, care fie sunt în lucru în momentul de față, fie sunt foarte aproape de demararea construcției. Pentru că, în general, dezvoltatorii mari, cu proiecte ce se apropie sau trec de 1.000 de apartamente, au ales să construiască etapizat, vorbim atât de noi proiecte, cât și de noi faze de construcție a celor existente.

Cătălin Socol

În zona de sud, spre exemplu, Metalurgiei Park continuă construcția și urmează să finalizeze, până la sfârșitul anului 2020, aproximativ 5.000 de apartamente.

Dezvoltări noi se remarcă în toate zonele Capitalei. Pentru zona de nord, de pildă, au început recent sau sunt planificate să înceapă curând lucrările la cel puțin cinci mari proiecte rezidențiale. Cel mai răsunător nume și unul dintre cele mai așteptate proiecte rezidențiale de la finalul lui 2018 este cel al One United din zona Floreasca, One Mircea Eliade, unde a început deja construcția. Pentru zona Șoseaua Nordului se anunță, de asemenea, un nou complex rezidențial, WIN Herăstrău, care aduce un concept mai puțin întâlnit pe piața rezidențială de lux.

Pipera sursa fotografieaeriana.eu  1024x683 - Analiză Real Estate Magazine: Zona de nord, vedeta lansărilor de noi proiecte rezidențiale

Complexul One Mircea Eliade, situat între Calea Floreasca și Lacul Floreasca, pe un teren de 2,8 hectare ce a aparținut fostei fabrici Automatica, va avea o componență tripartită și va fi alcătuit din trei imobile de locuințe, care vor cuprinde apartamente exclusiviste, un imobil de birouri de clasă A+, iar fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu contemporan de retail, operat de Auchan România. Investiția, făcută împreună cu Auchan, va fi de aproximativ 100 de milioane de euro, o sumă-record pentru un proiect în care este implicat dezvoltatorul One United Properties.

Segmentul rezidențial al proiectului va include 236 de apartamente, dispuse în trei blocuri-turn, dintre care două imobile de 15 etaje și unul de 20 de etaje. În imediata apropiere, clădirea de birouri One Tower, cu 16 etaje, va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 24.000 de metri pătrați. Acesta este cel mai mare proiect construit până în prezent de dezvoltatorul român.

Tot în cartierul Floreasca, la doar 200 de metri de Promenada Mall, investitorul internațional Atenor a achiziționat un teren de 7.000 de metri pătrați. Anunțată în luna decembrie, aceasta va fi prima investiție a dezvoltatorului în România. UP-site Bucharest va cuprinde 250 de apartamente, spații de servicii și 400 de locuri de parcare, în două turnuri de 14, respectiv 24 de etaje. Cei de la Atenor prognozează finalizarea proiectului în aproximativ doi ani și jumătate, din acest moment.

Militari Residence sursa mrasociatie.ro  1024x666 - Analiză Real Estate Magazine: Zona de nord, vedeta lansărilor de noi proiecte rezidențiale

WIN Herăstrău este un alt proiect exclusivist, care prezintă un concept diferit. Cu o suprafață construibilă de peste 9.000 de metri pătrați, acesta va fi compus din cinci imobile cu regim redus de înălțime, de șase etaje, și a început deja construcția.

Proiectul își propune să creeze un spațiu de locuit care să aducă rezidenților toate facilitățile necesare cât mai aproape și va dispune de spații verzi, un parc recondiționat, un magazin propriu, cât și spații pentru curățătorie, spălătorie auto sau birouri. WIN Herăstrău va livra circa 250 de apartamente, până la finalul anului 2020.

În zona Pipera, în apropiere de Grădina Zoologică, s-a lansat și Buena Vista Residencial, un proiect cu o abordare arhitecturală inedită, ce va livra 109 apartamente.

Alte proiecte importante care vor începe construcția sunt: Avalon Estate, situat în zona Pipera, Marmura Residence, ce va fi ridicat în zona Jiului de dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, sau Parcului20, faza I, care va fi dezvoltat în zona Expoziției, în imediata apropiere a Parcului Herăstrău (Regele Mihai I). Acestea se alătură unui număr de proiecte noi, cum este Cloud9, care s-a lansat în cadrul salonului imobiliar Imobiliarium, în noiembrie 2018.

Cu 820 de apartamente, incluzând garsoniere, studiouri, apartamente cu două și trei camere, duplexuri, și 1.100 de locuri de parcare, Cloud9 este situat în zona Aviației, în vecinătatea DRPCIV de pe Șoseaua Pipera, și are prețuri începând de la 74.000 de euro plus TVA. Acesta își propune un concept premium și este marcă a unui dezvoltator ce a livrat deja, în zona Militari, un număr impresionant de apartamente. De cealaltă parte a Parcului Herăstrău, Parcului20, situat în zona Expoziției, vine cu un concept diferit. Dezvoltatorul este Cordia, filiala de investiții rezidențiale a grupului Futureal, care se află la primul proiect rezidențial realizat în România.

Prima fază de construcție a proiectului va livra 260 de noi apartamente, de la garsoniere la apartamente cu cinci camere, având, în acest moment, prețuri cuprinse între 66.000 și 250.000 de euro, fără TVA, în funcție de tipul de apartament. În afară de vecinătatea Parcului Herăstrău, proiectul se laudă cu o viitoare grădină privată de 3.000 de metri pătrați și apropierea față de două stații de metrou.

Avalon Estate, dezvoltat în zona Pipera, în apropierea proiectului rezidențial H Pipera Lake, își propune să realizeze peste 700 de locuințe, pe o suprafață de opt hectare. Acesta va avea o compoziție mixtă, din trei tipuri de imobile, și va oferi spre vânzare atât vile individuale, cât și apartamente. În zona Bucureștii Noi, Prime Kapital a început vânzarea Marmura Residence, un proiect mixt ce va conține 458 de apartamente, 1.000 de metri pătrați de spații de birouri și un parc propriu. Dezvoltatorul va pune la dispoziție clienților și opțiunea de rate la dezvoltator, asemănător unui împrumut bancar, cu un avans minim de doar 5%.

Și în celelalte zone ale Capitalei remarcăm noi proiecte. Zonele centrale, de vest, est și sud vin și ele cu sute și sute de noi apartamente. Un nou proiect pentru zona Unirii, de asemenea cu un concept exclusivist, a fost lansat la finalul anului trecut, chiar la Gala Premiilor Real Estate Magazine.

Carmen Sylva – Royal Class Apartments va livra, în anul 2020, un număr de 66 de apartamente și este cu atât mai interesant cu cât presupune și recondiționarea unei clădiri istorice, „Elisabetheu”, de unde conexiunea cu pseudonimul literar al reginei Elisabeta a României.

Cluj Napoca sursa monitoruldecluj.ro  1024x768 - Analiză Real Estate Magazine: Zona de nord, vedeta lansărilor de noi proiecte rezidențiale

Zona de vest se distinge prin noi faze de construcție ale unor proiecte deja cunoscute. Dintre dezvoltatorii care anunță că vor lansa următoarele faze de construcție până la finalul acestui an, Gran Via Real Estate va continua construcția proiectelor Gran Via Park și Timișoara 58 Apartments cu noi imobile. Și alți doi dezvoltatori au în plan viitoare faze, TripleA Residence și Moghioroș Residence urmând să se extindă, în timp ce în zona Prelungirea Ghencea, Latin Residence a pus deja în vânzare un nou imobil, cu 155 de apartamente.

Pentru zona de est, cea mai importantă apariție a anului este Triama Residence, un proiect dezvoltat de belgienii de la Speedwell, ce va fi compus din trei blocuri și care a început recent construcția și vânzarea viitoarelor apartamente de pe strada Baia de Aramă. În aceeași zonă se dezvoltă și proiectul Vivenda Residencias, aflat acum la a patra fază de construcție. 

Articol publicat în Real Estate Magazine, Nr. 25, Martie 2019

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply