Condițiile de locuit în România înregistrează un scor mediu asemănător cu rezultatul mediu înregistrat la nivelul Uniunii Europene, relevă o studiu realizat de Eurostat, biroul de statistică al UE.
Pe o scară de la 1 la 10, respondenții din România au acordat un scor mediu de 7,4 privind condițiile de locuire. Aproape 30% dintre respondenți au spus că sunt foarte satisfăcuți de condițiile de locuire, iar 57,2% au catalogat drept medii condițiile din locuințe. Alți 14,5% au precizat că au un grad de satisfacție scăzut privind locuirea.
Media UE este de 7,3 puncte, iar cel mai scăzut scor este înregistrat de Bulgaria cu 6 puncte. În schimb, cei mai satisfăcuți de condițiile de locuire sunt danezii și finlandezii cu un scor de 8,4 puncte.
Datele Eurostat mai relevă că gradul de supraaglomerare al locuințelor din România este de 46,3%, în timp ce media UE este de 17,1%.
O locuință este supraaglomerată dacă nu există o cameră pentru o persoană singură de cel puțin 18 ani și dacă un cuplu nu are o cameră separată în gospodărie, potrivit criteriilor UE. Totodată, casa este considerată supraaglomerată dacă copii sub vârsta de 12 ani nu au propria lor cameră.