Raport: Cererea pentru proprietăți prime în Londra revine pe creștere

Centrul Londrei înregistrează o creștere a cererii din partea cumpărătorilor de imobile, dar prețurile înregistrează o scădere de 5,1% comparabil cu luna februarie 2018 și cu 1,3% trimestrial, potrivit unui raport al firmei de consultanță imobiliară Knight Frank.

Scăderea lunară a prețurilor a fost de 0,4%. În același timp, numărul potențialilor cumpărători a crescut cu 6,3% până în luna februarie 2019.

”Numărul de noi proprietăți listate pentru vânzare a scăzut în ultimele luni din cauza incertitudinilor politice generate de Brexit. Dezechilibrul dintre cererea puternică și ofertă indicată potențialul presiunii de creștere asupra prețurilor și activității din momentul în care incertitudinile se reduc”, a spus Tom Bill, head of London residential research, Knight Frank.

În ultimul an, prețurile pieței din afara Londrei au scăzut cu 4,4% în cazul segmentului de imobile cu valoare până într-un milion de lire sterline. Scăderea din segmentul 1 – 2 milioane lire sterline a fost de 4,7%. În segmentul de piață între 2 – 3 milioane lire sterline, scăderea a fost de 5,9%. Pentru proiectele imobiliare cu valori între 3 și 4 milioane de lire sterline, scăderea a fost de 4,3%. În segmentul 4 – 5 milioane de lire sterline, scăderea a fost de 6,5%. În cazul proiectelor cu valoare de peste 5 milioane de lire sterline, prețurile au pierdut 1,8%.

Pentru piața din interiorul Londrei, prețurile au scăzut cu 6,5% în cazul proprietăților cu valoare sub 1 milion de lire sterline. Cele din segmentul 1 – 2 milioane lire sterline au înregistrat o scădere a prețurilor de 0,3%, iar cele din segmentul 2 – 5 milioane de lire sterline au scăzut cu 0,2%. Proprietățile din segmentul 5 – 10 milioane de lire sterline au scăzut cu 0,2%, iar cele cu valori de peste 10 milioane de lire sterline au scăzut doar cu 0,1%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply