Studiu: Prețurile proprietăților prime din Europa, pe creștere în 2019

Creșterea costurilor de finanțare, incertitudinile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, un volum în creștere de proprietăți prime în anumite piețe și o proliferare a reglementării piețelor imobiliare vor pune presiune asupra prețurilor la nivel global, potrivit unui studiu.

În schimb, orașele europene ar putea înregistra creșteri ale prețurilor proprietăților anul viitor, conform unei estimări a firmei de consultanță imobiliară Knight Frank. Prețurile proprietăților din Madrid, Berlin și Paris ar urma să crească cu 6% în 2019. Analiștii firmei de consultanță se așteaptă ca piața din Miami să crească cu 5%, iar proprietățile prime din Vancouver vor înregistra o creștere de 3%. Cele din Los Angeles și Sydney vor înregistra un avans de 2%, iar cele din Geneva, Melbourne și Londra vor avea o creștere de 1%. În schimb, proprietățile din New York și Singapore vor rămâne cu prețurile neschimbate.

Piața din Hong Kong, una dintre cele mai scumpe din lume, ar putea înregistra o reducere de 10% a prețurilor proprietăților. În Dubai, scăderea estimată este de 2,4%.

”În continuare pozitivă, dar în scădere marginală față de 2018, normalizarea politicii monetare, creșterea economică mai slabă și un context politic fragil post-Brexit vor influența cererea, dar relativa valoare a acestor orașe va rămâne un motor de creștere”, a declarat Kate Everett-Allen, partener în departamentul de cercetare rezidențială internațională la Knight Frank.

Raportul mai arată că în ultimul deceniu, orașul cu cea mai mare creștere a prețurilor a fost Vancouver (101,5%), în timp ce Sydney a avut o creștere de 60% în același interval. Piața din New York a crescut cu 15,2% în ultimii 10 ani.

MACHETA - austrotherme

Leave a Reply