Studiu: Prețurile proprietăților prime din Europa, pe creștere în 2019

Ovidiu Posirca

, Real Market

Creșterea costurilor de finanțare, incertitudinile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, un volum în creștere de proprietăți prime în anumite piețe și o proliferare a reglementării piețelor imobiliare vor pune presiune asupra prețurilor la nivel global, potrivit unui studiu.

În schimb, orașele europene ar putea înregistra creșteri ale prețurilor proprietăților anul viitor, conform unei estimări a firmei de consultanță imobiliară Knight Frank. Prețurile proprietăților din Madrid, Berlin și Paris ar urma să crească cu 6% în 2019. Analiștii firmei de consultanță se așteaptă ca piața din Miami să crească cu 5%, iar proprietățile prime din Vancouver vor înregistra o creștere de 3%. Cele din Los Angeles și Sydney vor înregistra un avans de 2%, iar cele din Geneva, Melbourne și Londra vor avea o creștere de 1%. În schimb, proprietățile din New York și Singapore vor rămâne cu prețurile neschimbate.

Piața din Hong Kong, una dintre cele mai scumpe din lume, ar putea înregistra o reducere de 10% a prețurilor proprietăților. În Dubai, scăderea estimată este de 2,4%.

”În continuare pozitivă, dar în scădere marginală față de 2018, normalizarea politicii monetare, creșterea economică mai slabă și un context politic fragil post-Brexit vor influența cererea, dar relativa valoare a acestor orașe va rămâne un motor de creștere”, a declarat Kate Everett-Allen, partener în departamentul de cercetare rezidențială internațională la Knight Frank.

Raportul mai arată că în ultimul deceniu, orașul cu cea mai mare creștere a prețurilor a fost Vancouver (101,5%), în timp ce Sydney a avut o creștere de 60% în același interval. Piața din New York a crescut cu 15,2% în ultimii 10 ani.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply