Wienerberger obține un profit net de 123.2 milioane euro în 2017

Ovidiu Posirca

, Real News

Producătorul de blocuri ceramice Wienerberger, care are patru unități de producție și în România, a înregistrat în 2017 cel mai mare profit net din ultimul deceniu de 123.2 milioane de euro.

Veniturile companiei au atins recordul istoric de 3.1 miliarde de euro.

Anul trecut, producătorul a investit 58,8 milioane euro în creșterea valorii accretive și a achiziționat companii cu aport în venituri de 90 milioane euro și de 16 milioane euro în EBITDA.

”Ultimul an de activitate a fost marcat de evoluții diferite în diverse piețe. Cu toate acestea, construcțiile de locuințe noi și investițiile în infrastructură au crescut considerabil. Această tendință este mai pronunțată în Europa de Est și în SUA și a contribuit per total la cresterea volumelor de vânzări. Dezvoltarea afacerii a fost favorizată de creșterea prețurilor medii și de îmbunătățirea constantă a structurilor de cost”, arată Wienerberger.

Pentru acest an, compania se așteaptă la o ușoară creștere pe piața europeană a constucțiilor rezidențiale.

”În timp ce piața construcțiilor de locuințe din Europa de Est va continua să câștige teren, piața din Europa Occidentală va fi marcată de tendințe contradictorii la nivel regional. Segmentul renovărilor ar trebui să rămână stabil în regiune. Piața infrastructurii din Europa de Est va beneficia de o absorbție sporită a fondurilor europene”, precizează Wienerberger.

Compania prezentă în 33 de țări cu un numar de peste 10.333 de angajati. Wienerberger Clay Building Materials Europe coordonează 140 fabrici în Europa și în India – constând în 68 de fabrici pentru producția de blocuri ceramice, 40 de fabrici pentru producția de cărămizi pentru zidărie aparentă și pavaj, precum și 32 de unități pentru țiglă ceramică.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply