Incertitudinile privind evoluția pandemiei de COVID-19 au forțat marile companii americane să-și adapteze operațiunile pentru munca la distanță, iar derularea operațiunilor cu angajații înapoi în birouri nu pare sigură pe termen scurt.
Producătorul auto Ford, care deține o fabrică și în România, are 30.000 de angajați în sediul principal din Michigan. Compania a demarat lucrările pentru reconfigurarea birourilor, iar între timp toți angajații vor lucra de acasă cel puțin până în ianuarie 2021, potrivit Wall Street Journal.
Rivalul General Motors va menține regimul de muncă de acasă pentru angajații din birouri cel puțin până la finalul acestui an.
Alte companii au strategii diferite când vine vorba despre locația din care angajații își desfășoară activitatea. Twitter a anunțat că toți angajații pot lucra de acasă pe termen nedeterminat. În primăvară, reprezentații Facebook precizau că viziunea pentru următorul deceniu o reprezintă extinderea opțiunii muncii de acasă pentru angajați.
În schimb, gigantul de e-commerce Amazon a anunțat că-și va extinde rețeua de birouri din SUA și va crea încă 3.500 de locuri de muncă.
Retailer-ul Recreational Equipment caută deja un cumpărător pentru noul său sediu din Seattle care ar fi trebuit să fie deschis în această vară. Compania a concluzionat că angajații au fost mai productivi când au lucrat de acasă și explorează varianta unui mix între munca la distanță și cea în birouri flexibile, de dimensiuni reduse.