Dubai: Pandemia nu oprește dezvoltarea imobiliară de lux

Dezvoltatorii imobiliari din Dubai se așteaptă la un reviriment al sectorului locuințelor de lux în anul 2021 și continuă investițiile în ciuda crizei medicale. Companiile trebuie să găsescă alternative pentru generarea de cerere după ce Dubai World Expo, un eveniment cu zeci de milioane de vizitatori, a fost amânat pentru perioada octombrie 2021 – martie 2022.

Sectorul imobiliar de lux se confrunta deja cu o scădere medie a prețurilor de 20-30% înainte de apariția pandemiei.

”În ultimele luni, s-a înregistrat o creștere a numărului de solicitări digitale și nivelul performanței tranzacționale sugerează o revenire în formă de V”, spune Jason Hayes, fondator și CEO al agenției LuxuryProperty, citat de MansionGlobal.com.

elan 1 1920x1080 1 - Dubai: Pandemia nu oprește dezvoltarea imobiliară de lux

Criza medicală a schimbat comportamentul de achiziție al proprietăților din Dubai. De exemplu, dezvoltatorii au observat a migrație dinspre apartamente către vile, în special case cu vedere spre plajă, potrivit lui Hayes. Sunt căutate și locuințe care au un spațiu dedicat pentru birou în condițiile extinderii fenomenului muncii la distață.

Printre proiectele în dezvoltare se numără complexul Elan cu vile care includ 3 și 4 dormitoare. Proprietățile vor fi integrate în comunitatea Tilal Al Ghaf, unde vor fi livrate 6.500 de apartamente, vile de lux și bungalouri până în anul 2022.

06 active podium 2000x1082 1 - Dubai: Pandemia nu oprește dezvoltarea imobiliară de lux

Elan va avea 594 de locuințe cu prețuri între 353.938 și 4,3 milioane de dolari. Printre facilitățile dezvoltate pentru rezidenți se numără o clinică, un hotel și unități de retail alături de trei cluburi.

În altă locație se dezvoltă Burj Crown, un turn rezidențial de lux cu 440 de apartamente. Proiectul se află în centru, în apropiere de atracții precum Dubai Mall și Burj Khalifa. Printre facilitățile din complex se numără piscina, zona de grătare și un club pentru copii.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply