Proiecte imobiliare tot mai spectaculoase, în Dubai

Catalin Socol

, Real Style

Dubaiul nu este străin de proiecte rezidențiale, administrative sau de birouri cu o arhitectură spectaculoasă, iar anul 2021 deschide orizontul unor noi imobile apte să uimească întreaga lume. Pe lângă actualul Burj Khalifa, arabii pregătesc un nou turn, parcă și mai impresionant, dar și un imens centru comercial.

Dubai Creek Tower

Această construcție gigantică, ce va avea o înălțime de peste 1.300 de metri, este destinată a se ridica deasupra celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa, atunci când va fi finalizată. Impresionanta structură poate aduce numeroși turiști și cu siguranță va avea un impact semnificativ asupra evaluării imobiliare a zonei din jurul turnului.

Dubai Creek Tower este dezvoltat exclusiv de Emaar, cunoscut drept cel mai mare dezvoltator imobiliar din Dubai, cel care a construit și Burj Khalifa.

meydan2 - Proiecte imobiliare tot mai spectaculoase, în Dubai

Good to know

Șase propuneri pentru proiectarea Dubai Creek Tower au fost depuse de mai multe firme internaționale de arhitectură din întreaga lume. La sfârșitul lui februarie 2016, aceste modele au fost arătate șeicului Mohammed, conducătorul Dubaiului, iar el l-a ales pe cel proiectat de Santiago Calatrava. 

Turnul Dubai Creek va avea zece punți de observație în interiorul structurii de formă ovală, amplasată aproape de vârful turnului, iar aceste punți oferă vederi la 360 de grade asupra peisajului urban din perspectiva unei înălțimi fără precedent. Punțile de observație vor fi decorate ca niște grădini, designul fiind inspirat de vechile grădini suspendate din Babilon. În afară de punțile interioare, vor exista mai multe platforme rotative mai mici, asemănătoare unor balcoane, instalate la marginea structurii, jumătate dintr-o astfel de platformă aflându-se în afara fațadei turnului. Grație acestor platforme rotative, vizitatorii vor avea acces la un spațiu în aer liber pentru a se bucura de priveliștile cu atât mai impresionante.

Muzeul Viitorului

Unul dintre cele mai ambițioase și promițătoare proiecte ale Dubaiului, Muzeul Viitorului a atins recent o bornă importantă, fiind cu un pas mai aproape de deschidere. Fațada clădirii a fost finalizată, dar încă se lucrează la amenajările interioare. Într-un comentariu de pe rețeaua Twitter, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului, a declarat că Muzeul Viitorului este „cea mai inovatoare clădire din lume” și „o emblemă a ingineriei globale”.

Good to know Exteriorul clădirii este acoperit cu ferestre care formează un poem compus de conducătorul Dubaiului, despre viziunea sa referitoare la viitorul orașului. Versurile sunt scrise în caligrafie arabă. 

Creat pentru Dubai Future Foundation, Muzeul Viitorului va cuprinde expoziții de design inovator, fiind conceput pentru a avea o formă dinamică menită să reprezinte viziunea guvernului din Dubai asupra viitorului. Situată în dreptul liniei de metrou suspendat a Dubaiului, la mică distanță de Burj Khalifa, clădirea în formă de tor conturează un inel în jurul unui gol gândit să reprezinte cunoașterea necunoscută.Pentru a obține forma dorită și placarea unică, urmărind în același timp un nivel de certificare a sustenabilității LEED Platinum, Killa Design și Buro Happold au dezvoltat noi instrumente de modelare parametrică. Muzeul Viitorului va combina elemente de expoziție, teatru și parc tematic. Acesta va fi un loc dedicat toleranței, aducând împreună perspective culturale, filosofice, sociale și spirituale variate. Expoziții extinse pe patru etaje se vor concentra pe viitorul posibil al dezvoltării resurselor spațiului cosmic, ecosistemelor și bioingineriei, precum și al sănătății, bunăstării și spiritualității. Un alt etaj va fi dedicat prezentării tehnologiilor inovatoare care vor transforma lumea noastră răspunzând provocărilor din domenii precum sănătatea, apa, hrana, transportul și energia. În fine, ultimul etaj va oferi copiilor o întreagă lume de explorat și un traseu cu provocări, în drumul lor spre a deveni „viitori eroi”.

Meydan One

Meydan One este numele unui nou cartier din Dubai, care urmează să fie finalizat în cursul acestui an. Proiectul poartă semnătura Meydan One Group Dubai, care a dezvoltat și hipodromul din emirat. Dar, între timp, Meydan a devenit mult mai mult decât un loc cunoscut pentru cursele de cai – o zonă caracterizată de sustenabilitate și inovație.

Good to know Noul cartier se întinde de la deșert până la Burj Khalifa, cu o suprafață de câteva milioane de metri pătrați. Un canal lung de patru metri face legătura între zona Meydan One și Golful Arabiei. Astfel, în acest cartier vom putea ajunge cu mijloacele de transport în comun, cu taxiul pe apă sau chiar cu iahtul.

În centrul cartierului urmează să fie construit un turn înalt de 711 metri, Dubai One Tower, care se anunță a fi cea mai înaltă clădire rezidențială din lume, alăturându-se grupului de clădiri-gigant din Dubai. One Tower va găzdui un total de aproape 900 de unități rezidențiale și un hotel de cinci stele cu 350 de camere. Clădirea este programată pentru a fi finalizată în 2023. În plus, noul cartier promite să devină un centru turistic și de afaceri important. De asemenea, în Meydan One urmează să fie construite apartamente pentru aproximativ 83.000 de persoane. Centrul cartierului va fi un complex masiv de clădiri cu facilități de agrement și retail. Pe lângă o selecție vastă de magazine și restaurante în cadrul Meydan One Mall, locuitorii vor beneficia și de o gamă largă de opțiuni de divertisment. Oferta va include, printre altele, un cinematograf cu 21 de ecrane, un parc acvatic, o pistă de karting și o imensă arenă sportivă. Proiectul și-a propus să eclipseze toate celelalte clădiri și proiecte din Dubai, setând noi standarde, probabil chiar pentru întreaga lume.

Spectaculoase 2 copy 1024x724 - Proiecte imobiliare tot mai spectaculoase, în Dubai Spectaculoase 1 copy 1024x577 - Proiecte imobiliare tot mai spectaculoase, în Dubai Spectaculoase 3 copy 1024x382 - Proiecte imobiliare tot mai spectaculoase, în Dubai

Material publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.37.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA