Conacul Solana, cumpărat cu 30,8 milioane de dolari de fostul șef Google

Ovidiu Posirca

, Real VIP

Fostul CEO Google Eric Schmidt și soția sa Wendy Schmidt au cumpărat un conac în Montecito, California, într-o tranzacție evaluată la 30,8 milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Proprietatea de lux a fost scoasă la vânzare în anul 2012 la prețul de 57,5 milioane de dolari. Listarea imobiliară a fost retrasă de mai multe ori, iar prețul conacului a fost scăzut succesiv până la găsirea unui cumpărător.

Cunoscută drept Solana, proprietatea are o suprafață totală cu teren de 11 acri și se află pe un deal cu priveliște asupra orașului Santa Barbara.

Vânzătorii locuinței sunt Bill și Sandi Nicholson, care au cumpărat proprietatea în anul 1999 pentru 5,25 de milioane de dolari. Bill Nicholson este fosul CEO al companiei Amway. Familia Nicholson a investit peste 20 de milioane de dolari în renovarea și modernizarea casei.

Conacul cu cinci dormitoare a fost construit în 1915 și timp de mai bine de două decenii a găzduit Centrul pentru Studiul Instituțiilor Democratice.

Schmidt a fost CEO al Google între 2001 și 2011, iar apoi a ocupat aceeași funcție în Alphabet, grupul care deține motorul de căutare. În anul 2019 s-a retras din această poziție. Averea fostului executiv a fost evaluată la 17,6 miliarde de dolari de către Bloomberg.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply