Top 10 orașe cu cele mai scumpe chirii din România

Ovidiu Posirca

, Real News

Piața din Cluj-Napoca rămâne cea mai scumpă pentru închirierea unui apartament de 2 camere construit între 1980 și 2000, potrivit unui raport realizat de portalul imobiliare.ro.

Pe piața clujeană, chiria medie cerută pentru un apartment de acest tip se ridica la 400 de euro. Pe locul doi este Bucureștiul cu un preț de 367 euro, iar Brașov este pe trei cu 310 euro.

Următoarele două poziții sunt ocupate de Timișoara și Iași cu 300 de euro fiecare.

”Un avans și mai important a avut loc în București, de departe cea mai căutată piață în materie de închirieri, unde pretențiile proprietarilor de unități locative bicamerale s-au majorat de 350 la 370 de euro pe lună.

În perioada analizată, chiriile din Iași și Timișoara, alte două centre universitare importante, s-au menținut la un nivel constant – astfel, un apartament cu două camere și o suprafață utilă cuprinsă între 50 și 60 de metri pătrați a rămas la același nivel de 300 de euro pe lună consemnat și în trimestrul anterior. În Brașov, pe de altă parte, așteptările vânzătorilor pentru o proprietate similară s-au majorat ușor în perioada menționată, anume de la 300 la 310 euro pe lună”, se arată în raport.

O chirie medie de 250 de euro este cerută de proprietarii apartamentelor din Sibiu, Tulcea, Târgu Mureș, Constanța și Ploiești.

În schimb, cele mai ieftine chirii se pot găsi în Reșița (170 euro), Râmnicu Vâlcea (170 euro), Drobeta Turnu-Severin (150 euro).

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply