SUA: Prețurile locuințelor de lux s-au majorat cu 1,2%

Ovidiu Posirca

, Real VIP

Pandemia de coronavirus a generat cerere mai ridicată pentru case spațioase cu curte, ceea ce a condus la o creștere medie de 1,2% a prețului proprietăților de lux din Statele Unite ale Americii, potrivit unui raport realizat de Redfin, o firmă de consultanță imobiliară specializată pe segmentul premium.

Prețul mediu de vânzare al caselor de lux, reprezentând top 5% din piață, a crescut cu o rată anuală de 1,2% până la 825.000 de dolari în intervalul de 3 luni până la 31 iulie 2020.

Daryl Fairweather, economistul șef al Redfin, a declarat că recesiunea indusă de pandemie nu poate fi comparată cu nicio criză din trecut, iar efectul asupra pieței locuințelor de lux este incomparabil.

„Acum, mai mult ca oricând, cumpărătorii de locuințe caută facilități asociate de mult timp cu proprietățile de lux cum ar fi curțile spațioase, birouri în locuință, sală de gimnastică și piscine private”, a spus Fairweather. El a adăugat că piața locuințelor de lux nu suferă ca la precedenta criză, când clienții au redus drastic bugetul pentru achiziții.

Miami a fost piața rezidențială de lux cea mai dinamică. Prețurile medii au crescut cu 10,2% până la 1,95 milioane de dolari. În schimb, cea mai mare scădere de 5,8% a prețurilor s-a înregistrat în Anaheim, California.

Analiștii Redfin mai notează că recentul avans al bursei americane, locul preferat de investiții al cumpărătorilor din segmentul de lux, ar putea contribui la consolidarea segmentului proprietăților premium în perioada următoare.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply