Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”

Metropolitan Residence reușește să împingă de fiecare dată barierele pieței imobiliare și mai departe, prin proiecte mai mari, mai ambițioase, mai exclusiviste. Ansamblul Crown Towers din zona de nord a Bucureștiului nu este o excepție, ci dimpotrivă, setează un nou standard pentru segmentul high-end luxury, așa cum spune Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan, în interviul acordat Real Estate Magazine. Un proiect de peste 250 de milioane de euro care are toate premisele să devină unul de referință în România.
 
Care sunt beneficiile dezvoltării unui proiect rezidențial în nordul Capitalei?
Întâi trebuie să definim foarte bine arealul ce compune nordul Bucureștiului. O mare parte din Sectorul 1 și o parte din Sectorul 2 formează această zonă a Capitalei.
silviu grigorescu metropolitan residence 200x300 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”
Zona de nord a fost dintotdeauna percepută drept cea mai bună și cea mai scumpă zonă rezidențială din București și, bineînțeles, din România. Aici se găsesc cele mai vaste spații verzi, cele mai bune restaurante, cele mai bune shopping mall-uri, iar zona se bucură de cea mai mare dezvoltare de spații de birouri din România și de o infrastructură pe măsură.
 
De aici extragem profilul clienților potențiali pentru proiectele ultra premium, cu o trăsătură comună: au venituri mari și foarte mari. Aceste venituri pot fi obținute din activități în cadrul companiilor la care sunt angajați ca parteneri sau pe poziții de top management, din exercitarea unor profesiuni liberale ori din administrarea propriilor afaceri.
 
 

„Proiectul este un mix între calitate, localizare și etichetă socială”

 
Cărui segment de piață vă adresați cu noul proiect?
Proiectul Crown Towers este, prin prisma localizării, a conceptului, a funcționalităților, a finisajelor și a dotărilor, încadrat în categoria ultra premium – high-end luxury.
 
O mare parte dintre clienții care caută acest tip de imobil călătoresc mult, au acces la informație, deci înțeleg ce înseamnă cu adevărat luxul și vor dori să poată beneficia de acest standard și în România. Este o nișă cu mare potențial.
 
Am observat câteva trăsături definitorii ale oamenilor din acest segment. Majoritatea vor să se diferențieze, să prezinte o anumită etichetă socială, au o viață socio-profesională intensă și dinamică, au apetit pentru design, pentru elementele moderne și înclină către un stil de viață cosmopolit.
 
Proiectul Crown Towers este unicul produs din piață care le oferă acestora exact ce caută într-o investiție imobiliară – beneficiile unei comunități high-class și localizarea într-o zonă conectată la toate punctele de interes ale orașului. Practic, e un mix între calitate, localizare și etichetă socială.
 
În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers.
 
metropolitan 1024x576 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”
 
Care este abordarea Metropolitan Residence în privința dotărilor și finisajelor pentru apartamentele din noul complex?
În urma studiilor pe care le-am efectuat, am constatat că foarte puține dintre proiectele de pe segmentul ultra premium pot oferi, cu excepția localizării, caracteristici deosebite pentru proprietățile lor. Cu precădere pe acest segment, așteptările clienților sunt din ce în ce mai mari, cu cerințe mai sofisticate, pe o piață încă nu foarte ofertantă.
 
Produsul pe care noi îl dezvoltăm are mai multe caracteristici deosebite:
  • un design arhitectural ultra modern, putem spune chiar avangardist, comparat cu ceea ce se construiește în momentul acesta în București;
  • poziționare de excepție: lângă parcul Herăstrău, în vecinătatea Cartierului Francez;
  • funcționalități mixte: rezidențial, office, comercial și Spa;
  • calitate excepțională a finisajelor: cea mai mare parte din fațadă este din sticlă, cu piatră naturală la interior;
  • spații comune spectaculoase, atât în exterior, cât și în lobby-uri;
  • design și compartimentări personalizate;
  • sistem smart home integrat.

 

crown towers 3 1024x576 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers” crown towers 5 1024x512 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”

 
Cum ați ales echipa de arhitecți pentru proiect și care sunt principiile pe care le integrează complexul rezidențial din această perspectivă?
În momentul în care ne-am propus să dezvoltăm acest ansamblu, am realizat încă de la început că ne dorim un rezultat remarcabil, într-adevăr unic pe piața din București.
 
Am decis să căutăm un alt tip de colaborare și un proiectant care să își poată imagina un nou tip de arhitectură. Am lansat ideea în piață și, după lungi studii, ne-a fost prezentată cea mai bună propunere, în fapt o paletă de concepte admirabile.
 
Crown Towers este un concept dezvoltat de Răzvan Bârsan + Partners, un birou de arhitectură premiat, cu o experiență în proiectare de peste 17 ani. 
 
Ne-a atras portofoliul de lucrări și ne-am lăsat convinși de abordarea lor în promovarea unei arhitecturi pertinente, impunătoare vizual, care respectă standardele de calitate şi responsabilitate socială. Echipa a reușit să aducă la viață viziunea noastră într-un mod spectaculos, prin spații conștiente de noile standarde din piață, de nevoile cumpărătorului final și ale dezvoltatorului.
 
Ca investitori, căutăm arhitecți care să înțeleagă contextul în care construim, să ne transforme ideile în realitate prin soluții funcționale și să ne asigure standardele pe care le dorim pentru investițiile noastre. Continuăm să studiem, să dezvoltăm și avem încredere totală în materializarea Crown Towers și a celorlalte concepte în dezvoltare. Ne propunem ca pe viitor să organizăm pitch-uri de arhitectură pentru fiecare proiect în parte.
crown towers 7 1024x699 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”
 
Câte apartamente vor fi în proiect și care este valoarea investiției?
Valoarea de piață a proiectului Crown Towers se ridică la peste 250 de milioane de euro. Cât despre apartamente și spațiile adiacente, distribuirea este următoarea:
  • Apartamente faza I – 156 de apartamente (suprafețe cuprinse între 90-650 de metri pătrați), Corp A – 65 de apartamente, Corp B – 91 de apartamente – în acest moment se așteaptă autorizația de construire;
  • Office faza I – 4.530 de metri pătrați – se așteaptă autorizația de construire;
  • Apartamente faza II – 75-80 de apartamente (în funcție de suprafețele pe care le vom stabili);
  • Office faza II – 1.000-2.000 de metri pătrați (în funcție de etajele care vor fi alese pentru zona office);
  • Spa/Gym/Piscină faza II – circa 3.500 de metri pătrați.

crown towers 4 1024x512 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”

metropolitan crown towers 8 1024x842 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”
 
Care este data de livrare a proiectului?
Proiectul va avea două faze: prima va fi gata până la sfârșitul anului 2021, iar cea de-a doua, până la sfârșitul anului 2022.
 
Cum vedeți dezvoltarea segmentului rezidențial de lux în București? Care sunt tendințele?
Va exista întotdeauna disponibilitate financiară pe acest segment. În ultimii trei ani s-a înregistrat un număr important de tranzacții pe piața de high-end luxury cu prețuri de peste 3.000 de euro pe metru pătrat, în special pentru proiecte de tip boutique, dar și pentru proiecte premium din zona Herăstrău. În ultima perioadă, chiar s-au atins prețuri ce depășesc bine 5.000 de euro pe metru pătrat. Majoritatea proiectelor au fost lansate cu câțiva ani în urmă, ceea ce înseamnă că piața devine mai interesată de acest tip de proprietăți. Am demarat campanii de teasing, pentru care există liste de așteptare chiar și pe perioade de timp ce depășesc un an.
 
Care este volumul investițiilor realizate de către Metropolitan Residence până în prezent și ce proiecte mai aveți în plan?
Investițiile făcute de Metropolitan în cei zece ani de prezență pe piață se ridică la peste 200 de milioane de euro. Avem în portofoliu opt hectare de teren în nordul Bucureștiului, care însumează peste 300.000 de metri pătrați construiți ce vor fi dezvoltați în următorii trei-patru ani. 
 
crown towers 22 copy 1024x842 - Silviu Grigorescu, managing partner, Metropolitan: „În acest moment nu există niciun alt proiect cu arhitectura și dotările ansamblului Crown Towers”
 
AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply