Coronavirus: Industria real estate, catalogată drept activitate esențială în New York

Autoritățile din New York, unul dintre orașele americane grav afectate de coronavirus, a anunțat reclasificarea sectorului imobiliar drept o afacere esențială.

Astfel, participanții din piața de real estate, inclusiv inspectorii și evaluatorii de proprietăți, vor putea vizita imobilele, potrivit Wall Street Journal.

Brokerii pot asista la semnarea contractelor imobiliare, dar sunt obligați să mențină distanța socială. Prezentările de proprietăți scoase la vânzare vor fi realizate într-un mediu virtual.

Un purtător de cuvânt al Empire State Development, organizația publică ce se ocupă de dezvoltarea statului, a precizat că „brokerii pot să se ocupe de tranzacții în propriul birou sau să arate proprietățile în modul virtual, însă orice altceva nu este permis”.

Într-un mesaj adresat membrilor, New York State Association of Realtors a subliniat că decizia recunoaște rolul vital al industriei de real estate în New York.

În România, lucrările de dezvoltare imobiliară continuă, în condițiile în care autoritățile au lăsat deschise șantierele cu obligația ca muncitorii să respecte regula distanțierii sociale. În schimb, marile centre comercial au fost închise, rămânând operaționale doar farmaciile, supermarketurile, hipermarketurile și magazinele care comercializează produse IT și electronice.

În piața rezidențială, tranzacțiile au încetinit pe fondul măsurilor impuse de starea de urgență care limitează drastic ieșirile oamenilor din casă.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply