Coronavirus: Marile grupuri auto întrerup producția în Europa

Ovidiu Posirca

, Real Market

Măsurile dure luate de state pentru combaterea pandemiei de coronavirus au generat măsuri excepționale în rândul marilor producători auto.

Volkswagen a închis fabricile din Italia și Spania, în timp ce Fiat Chrysler Automobiles și PSA Group a oprit temporar producția la majoritatea unităților europene. Ford Motor, producătorul auto care are o fabrică și la Craiova, a decis să închidă temporar o unitate de producție din Valencia, Spania. Acolo au fost identificate trei cazuri de infecție cu coronavirus.

În Italia, producătorii de automobile de lux Ferrari și Lamborghini au închis fabricile, unul dintre motive fiind și incertitudinile privind furnizarea de componente. Totodată, Renault a decis să întrerupă producția auto în Franța.

„Este tot mai complicat să păstrezi lanțurile de furnizori”, a spus un purtător de cuvânt al Volskwagen, citat de Wall Street Journal.

În România, Renault și Ford nu au făcut anunțuri oficiale privind eventuale modificări ale operațiunilor de producție. În țară există și fabrici ale producătorilor de componente auto precum scaune, sisteme de cablaje și anvelope.

O măsură luată de Fiat Chrysler în Italia a fost creșterea distanței între angajați pe linia de producție. Compania a spus că din acest motiv a scăzut producția, iar ulterior a decis să închidă temporar fabricile din toată Europa.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA