Vilă florentină cu tradiție din anul 1500

Florența, simbol al Renașterii, este unul dintre orașele italiene în care poți întâlni la fiecare pas imobile cu istorie de secole care sunt întreținute ireproșabil și păstrează din spiritul unor vremuri de mult apuse.

O vilă spectaculoasă situată în cea mai râvnită zonă din Florența, Marignolle, a fost scoasă la vânzare – o vilă care, prin funcțiunile sale, potrivit unui anunț al agenției Sotheby’s International Realty, reprezintă un exemplu excepțional de versatilitate pentru cei care caută luxul în cea mai clasică declinare a sa.

Practic, o serie de unități cu trei intrări separate se pretează la mai multe soluții de locuire. Înconjurată de o grădină de aproximativ 5.000 de metri pătrați, proprietatea reprezintă o oază la doar câteva minute de oraș, cu vedere spre dealuri și spre Turnul Bellosguardo.

2131232 copy 1024x683 - Vilă florentină cu tradiție din anul 1500 413432 copy 1024x683 - Vilă florentină cu tradiție din anul 1500 3432 copy 1024x683 - Vilă florentină cu tradiție din anul 1500

Vila a fost supusă unei restaurări complete și de înaltă calitate; o parte din ea poate fi încă personalizată: anexată la vila principală sau, invers, separată cu acces printr-o scară exterioară pentru a o transforma într-un apartament pentru oaspeți.

Proprietatea este alcătuită în prezent din patru apartamente independente, dintre care două pot fi reunite, cu o variație minimă a pereților, aducând vila principală la aproximativ 580 de metri pătrați.

Potrivit prezentării, în vastul apartament principal de circa 380 de metri pătrați se află, la parter, o bucătărie mare, o cameră dedicată personalului, cu baie și spălătorie, precum și un salon cu televizor, o baie pentru oaspeți, un birou și un living spațios cu bolți transversale, șemineu și zonă separată de luat masa. La etaj se găsește dormitorul matrimonial cu dressing și baie proprie, plus alte două dormitoare și două băi.

O curte interioară între ziduri crenelate, pavată cu dale din lemn și cu o splendidă fântână din piatră, accesibilă din salon și din bucătărie, formează un spațiu exterior protejat de care proprietarul se poate bucura chiar și iarna.

3432423 copy 1024x683 - Vilă florentină cu tradiție din anul 1500

De cealaltă parte a livingului, un gazon superb și bine îngrijit oferă acces, printr-o scară exterioară impozantă, la un al doilea apartament de aproximativ 200 de metri pătrați, care cuprinde încă două dormitoare, două băi, living, bucătărie și salon, sau poate fi reunit cu vila principală.

O a doua clădire de circa 130 de metri pătrați, situată de cealaltă parte a peluzei, reprezintă o a treia unitate de sine stătătoare: găzduită de o veche capelă din anii 1200 dedicată lui Gino Capponi, aceasta a fost reproiectată și decorată de Riccardo Barthel și include o zonă de living, o bucătărie și o baie la parter, precum și un dormitor cu baie la etaj.

Un al patrulea apartament spațios, situat sub peluza generoasă a vilei, cu intrare independentă, pune la dispoziție un living cu chicinetă, un dormitor, o baie și o zonă de spălătorie, pretându-se unor funcțiuni multiple.

Un proiect aprobat pentru construirea unei piscine, un sistem smart home și nivelul de finisare al renovării, precum și mobilierul și dotările incluse în vânzare reprezintă avantaje importante ale acestei proprietăți, mai notează agenții care se ocupă de vânzarea sa.

Prețul de achiziție al luxoasei vile se ridică la 6 milioane de euro.

Centrul istoric al Florenței, în patrimoniul UNESCO

Cadrul natural al orașului Florența, înconjurat de dealurile toscane și străbătut de râul Arno, a rămas neschimbat de-a lungul secolelor. Florentinii, conștienți de propriul lor trecut arhitectural, au reușit să păstreze tehnicile de construcție originale, cu materiale de construcție tradiționale cum ar fi „pietra forte”, „pietra serena”, tencuieli și fresce.

Centrul istoric al Florenței și-a păstrat caracteristicile distinctive, atât în ceea ce privește volumul clădirilor, cât și decorațiunile. Orașul își respectă rădăcinile medievale, cum ar fi forma sa urbană cu alei înguste, și identitatea renascentistă, exemplificată de structura impunătoare a Palazzo Pitti. Aceste valori își fac încă simțită prezența în centrul istoric, în ciuda transformărilor din secolul al XIX-lea întreprinse în perioada în care Florența era capitala Italiei, se arată în prezentarea publicată pe whc.unesco.org.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.48.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA