Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux

O fostă cabană de vânătoare care i-a aparținut unui șerif din secolul al XVIII-lea a devenit o locuință exclusivistă cu aerul unui castel cu armură de sticlă, în urma unor amenajări de înaltă clasă. Actualul proprietar vrea să o vândă contra sumei de 1,95 milioane de lire sterline, în condițiile în care prețul la care a fost scoasă inițial la vânzare a depășit valoarea de 2,7 milioane de lire sterline.

Diana Niță

O cabană de vânătoare din Newport, în sudul Țării Galilor, devenită în prezent o locuință somptuoasă cu șase dormitoare, amenajată în cel mai modern stil, dar fără a-şi pierde aerul misterios al vremurilor trecute care şi-au pus amprenta asupra zidurilor impozante, domneşte în mijlocul unui domeniu cu o suprafață de aproape zece hectare. Este cu adevărat o bijuterie arhitectonică, ce reflectăpasiunea proprietarului său pentru construcții ieșite din comun, în care luxul şi tradiţionalul dau naştere unui ansamblu rezidenţial maiestuos şi inedit. Poate de aceea, după o amplă renovare și costisitoare îmbunătățiri pentru a o transforma în căminul ideal, dar și la șapte ani de la momentul în care a fost scoasă la vânzare, construcția rezidențială nu și-a găsit încă un cumpărător pe măsură.

015 Kemys Folly external C Walesonline.co .uk  1024x683 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux

Peste un milion de lire sterline, investiţi în reconstrucţia clădirii originale

Cabana a fost construită în 1712 de către un localnic, având ca destinație un adăpost potrivit îndeletnicirilor rurale de la acea vreme, în special pentru participanţii la vânătoare.Un adevărat reper local, clădirea originală care a fost construită drept cabană de vânătoare a fost deținută la un moment dat de șeriful din Monmouth, de această dată fiind amenajată pentru locuit.  

Un cuplu care a părăsit viața agitată din capitala Regatului Unit a cumpărat fosta cabană în octombrie 2005 pentru suma de 830.000 de lire sterline, renunțând la stilul de viață urban pentru visul de a renova o cabană enormă de vânătoare din sudul Țării Galilor. Numai că cei doi nu s-au mulțumit doar să restaureze construcția emblematică a ținutului, ci au creat un ansamblu în care amprenta tradițională, istorică, este pusă în valoare prin adăugarea de alte construcții realizate cu materiale moderne, de ultimă generație, în special sticlă, efectul fiind unul total neașteptat.

013 Kemys Manor Walesonline.co .uk  300x200 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux 010 Kemys Manor Walesonline.co .uk  300x200 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux 015 Kemys Folly external C Walesonline.co .uk  300x200 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux 062 Kemys Manor. C Walesonline.co .uk jpg 300x200 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux 014 Kemys Folly external Walesonline.co .uk  300x200 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux

Pentru a transforma construcția într-o locuință ca-n povești, cuplul a cheltuit puțin peste un milion de lire sterline, restaurând cu minuțiozitate proprietatea și păstrându-i amprenta arhaică, dar incluzând și construcția unei extensii moderne din sticlă, care se îmbină armonios cu ansamblul deja existent. De altfel, corpurile de clădire adăugate ansamblului iniţial au reuşit să creeze cadrul perfect pentru o privelişte neobstrucţionată a împrejurimilor, reuşind în acelaşi timp să conecteze armonios elementele disparate ale construcţiei, după recondiţionare. Astfel, nivelul tavanului, amplasarea ușilor și ferestrelor au fost menținute conform construcției originale, în timp ce avantajele tehnicii moderne, precum încălzirea în pardoseală amplasată în porțiunea nouă a construcției, internetul de mare viteză și un sistem de sunet integrat, au fost încorporate în timpul lucrărilor de amenajare. De asemenea, printre dotările de ultimă oră ale reședinței se numără și un boiler pe biomasă, pentru conservarea mediului înconjurător.

Cu aproape două milioane de lire sterline, oricine poate deveni proprietarul castelului în miniatură

În anul 2011, când proprietatea a fost scoasă la vânzare, prețul de pornire a fost de 2,75 milioane de lire sterline. În condițiile în care suma uriașă i-a descurajat pe eventualii doritori, în decursul următorilor ani prețul a scăzut, în 2012 la 2,5 milioane de lire sterline, un an mai târziu la 2,3 ​​milioane de lire sterline și, ulterior, în 2015, la două milioane de lire sterline.

De asemenea, în anul 2015, reședința a fost listată pentru închiriere la prețul de 3.950 de lire sterline pe lună, dar până în 2016, proprietatea datând din secolul al XVIII-lea a revenit din nou pe piața vânzărilor imobiliare contra sumei de 1,795 milioane de lire sterline. În luna iulie a anului trecut, a reapărut pe piață la un preț ușor mai mare, de 1,95 milioane de lire sterline, același preț fiind valabil și astăzi.   

Un mini-palat care dispune de amenajări de ultimă oră

Amplasată pe un teren de circa zece hectare, în vârful unui deal, proprietatea cunoscută sub numele de Kemeys Folly, din Langstone, lângă Newport, are șase dormitoare, cinci dintre acestea având propria baie, o bucătărie deschisă, o cameră de zi, un salon, o bibliotecă și o sală de cinema incluse într-un corp destinat activităților de agrement, unde accesul se realizează prin uși mascate cu oglinzi. La zona de relaxare se adaugă o piscină acoperită, iar ansamblul mai include o clădire care adăpostește grajdurile și care exista încă în cadrul construcției originale, două pogoane de padoc și o gospodărie pentru toate sezoanele. Totodată, castelul în miniatură are și un turn cu ceas, acesta constituind, la rândul său, o parte a clădirii inițiale care a fost conservată ca atare, inclusiv finisajul din piatră de râu.

001 Kemys Folly external C Walesonline.co .uk  300x200 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux 007 Kemys Folly external C Walesonline.co .uk  300x200 - Unconventional Homes: Kemeys Folly, o fostă cabană de vânătoare transformată în reședință de lux

Dormitorul principal, care ocupă un etaj întreg al construcției și dispune de propria cameră de baie și de un dressing room, se deschide spre o terasă generoasă amplasată pe acoperiș, în timp ce un ansamblu impresionant de sticlă, care se extinde pe verticală, oferă posibilitatea de a admira fără nicio opreliște panorama uimitoare a celor nouă ținuturi pe care le domină de la înălțime. Trei dintre dormitoare sunt amenajate în corpul principal al turnului. Zona de living/bucătărie se întinde conform unei configurații în forma literei L, iar fiecare capăt al acesteia este prevăzut cu uși glisante, dând posibilitatea de a extinde spațiul în exterior, pentru a aduce natura în casă în timpul zilelor călduroase.

Iar pentru ca priveliștea să fie cu adevărat de poveste, pădurea din împrejurimi adăpostește o mulțime de animale sălbatice, inclusiv cerbi. Și chiar dacă micul castel cu alură de clădire futuristă este amplasat într-o zonă semi-rurală, poziționarea sa oferă un acces excelent la rețeaua înconjurătoare de autostrăzi, înălțându-se strălucitor în mijlocul naturii sălbatice.

În mod cert, atuul principal al fostei cabane de vânătoare, acum un cămin exclusivist amenajat conform celor mai elitiste standarde, este peisajul de care se poate bucura privitorul aflat la ultimul etaj al construcției, fără a pierde însă din vedere finisajele de lux și spațiile generoase care constituie trăsătura comună a tuturor încăperilor.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply