Second Homes: Proprietăți imobiliare tentante în Landul Saxonia

În partea de sud-est a Germaniei, la granița cu Polonia și Cehia, se află landul Saxonia, o regiune care abundă în proprietăți imobiliare interesante, ce abia așteaptă să fie achiziționate. Spiritul nemțesc, lipsit de înflorituri inutile, sobru și impozant, se reflectă în casele și vilele sofisticate care pot fi cumpărate de investitorii dornici să dețină o proprietate în această parte a Germaniei.

Diana Niță

Din lista de imobile gata să treacă în posesia unui nou proprietar nu lipsesc nici castelele, bijuterii arhitectonice care l-ar putea face mândru și pe cel mai pretențios cumpărător.
De la 10.000 de euro pentru o căsuță pitorească, aliniată cu altele asemenea, în stilul nemțesc caracteristic, la ansambluri cu aer de fortăreață, întinse pe zeci de metri pătrați și cotate cu sume cu mai multe zerouri, orice alegere beneficiază de împrejurimile încântătoare ale Saxoniei, iar natura înconjurătoare nu face altceva decât să pună în valoare construcțiile pretențioase ridicate de mâna omului.

Castel în Dresda, de vânzare pentru 2.490.000 de euro 

Pentru cei fascinați de grandoarea stilului Art Nouveau de la sfârșitul erei feudale, acest castel este o opțiune cât se poate de inspirată. Construcția beneficiază de o suprafață interioară de 4.308 metri pătrați și abundă în decorațiuni prețioase precum vitralii somptuos ornamentate, tapete din lemn prețios, tavane înalte, decorațiuni din stuc, pardoseli placate cu mozaic terrazzo, parchet în zigzag, bolte, scări cu balustrade decorate cu dantelării din fier forjat și sculpturi delicate din lemn.

2 1024x682 - Second Homes: Proprietăți imobiliare tentante în Landul Saxonia
Investițiile din ultimii ani de care a beneficiat clădirea vizează, printre altele, ferestrele, sistemul de alarmă, instalația de încălzire, sistemul de alimentare cu energie, refacerea rețelei de internet, îmbunătățiri aduse acoperișului, fațadei sau sistemului anti-incendiu. O atenție specială a fost acordată conservării elementelor decorative ale clădirii în cele mai mici detalii. Clădirea dispune de încăperi generoase și saloane potrivite pentru organizări de evenimente sau întâlniri oficiale, dar și pentru ceremonii private. Terenul care aparține acestei proprietăți oferă un spațiu suficient pentru petreceri ori evenimente în aer liber.

Castel în Mulgeufer, lângă Grimma, 4.500.000 de euro 

Castelul reprezintă un reper istoric în ambianța romantică a ținutului traversat de râul Mulde și poate fi locul ideal pentru a găzdui mai mulți oaspeți. Construcția, care se întinde pe 1.460 de metri pătrați, are un turn de unde poate fi admirată priveliștea de neegalat a regiunii, obiectivul dominant fiind podul suspendat din Grimma, care se dezvăluie privirilor în toată splendoarea sa.

3 - Second Homes: Proprietăți imobiliare tentante în Landul Saxonia
Clădirea are 14 camere și tot atâtea băi, iar traseul său istoric este cât se poate de impresionant. Judecătorul Johann Christian Gattert a cumpărat proprietatea pentru 300 de taleri în anul 1792 și a construit aici o casă tradițională. În 1879, proprietarul unei fabrici de hârtie, Max Schroeder, a cumpărat clădirea, iar în 1945, aceasta a devenit sediul comandamentului american din zonă. Mai târziu, imobilul a fost transformat în cartier general al trupelor armatei ruse. Până în anul 1997, destinația clădirii a fost, pe rând, de școală, grădiniță și centru de relaxare.

Vilă de lux în Grüna, 2.700.000 de euro

4 1024x684 - Second Homes: Proprietăți imobiliare tentante în Landul Saxonia

Villa Abel a fost construită în jurul anului 1925 de un fabricant de textile, ca reședință pentru familie. Nota distinctivă a clădirii este dată de fațada din calcar și de structura tipică vremii la care a fost concepută, cu acoperișul mansardat, ansamblul fiind completat de statuia din bronz în stil neo-baroc.
Având o suprafață de 805 metri pătrați și cinci dormitoare, vila este amplasată într-un cadru natural de poveste, în apropierea unei păduri, dar și extrem de bine poziționată în ceea ce privește rețeaua națională de transport.

Complex exclusivist de vacanță în Adorf, 3.500.000 de euro (5)

Cu zece dormitoare, șase băi și o suprafață de 600 de metri pătrați, complexul rezidențial este împărțit în două apartamente distincte, fiecare dispunând de 200 de metri pătrați, și o altă zonă de locuit, cu patru apartamente de câte 50 de metri pătrați. În cadrul complexului este amenajată o zonă de grajduri cu 23 de boxe și un spațiu pentru călărie.

5 1024x667 - Second Homes: Proprietăți imobiliare tentante în Landul Saxonia

Casă de vacanță cu 20 de camere în Chemnitz, 1.990.000 de euro

Această proprietate exclusivistă, care dispune de 700 de metri pătrați de spațiu locuibil, 20 de camere și 160.000 de metri pătrați de grădină și spațiu verde, este amplasată într-o zonă foarte liniștită, care te îndeamnă la reverie. Toate camerele sunt extrem de spațioase, configurate modern, pentru a oferi maximum de confort, în timp ce beneficiază de lumină naturală din belșug. Piscina vastă și sauna interioară sunt amenajate la parter, iar o cabină cu infraroșu este soluția perfectă pentru relaxare. Nu lipsește nici încăperea destinată bibliotecii, alături de un spațiu de lucru cochet. O zonă de recepție de mari dimensiuni, care se prelungește printr-o terasă, oferă o mulțime de posibilități pentru organizarea de evenimente cu invitați numeroși.

6.1 1024x576 - Second Homes: Proprietăți imobiliare tentante în Landul Saxonia

Vilă de lux în Oelsnitz, 599.000 de euro 

Proprietatea datează din anii ‘30, însă a fost reconfigurată și renovată de actualul proprietar între 1996 și 1997. Având o suprafață de 421 de metri pătrați, vila dispune de un garaj dublu, o sală de fitness, saună și piscină. La parter, camera de zi este concepută ca o zonă de primire spațioasă cu șemineu, iar zona de luat masa este prevăzută cu o bucătărie deschisă. Terasa imensă poate fi accesată atât dinspre living, cât și dinspre bucătărie.

7 1024x681 - Second Homes: Proprietăți imobiliare tentante în Landul Saxonia

La etaj se află dormitoarele încăpătoare, iar mansarda este amenajată drept cameră de studiu, incluzând și o zonă vastă de depozitare.

Vila, excepțional întreținută, este situată în mijlocul unui parc natural, iar lacul din apropiere o face, pe bună dreptate, o achiziție de neratat.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply