Trendurile de design interior care vor marca 2022

Varietatea descrie cel mai bine tendințele de design interior care vor putea fi explorate pe parcursul anului viitor. Sustenabilitatea devine o componentă tot mai importantă în propunerile de amenajări interioare, iar stilul clasic rămâne o piesă de rezistență, la fel ca soluțiile estetice inovatoare și variante de design populare în trecut care s-au adaptat la cerințele unei locuințe din 2021.

În tendințe vom găsi o combinație subtilă între retro, natural și elemente zen. Va conta mai mult nevoia de amenajare a unui birou acasă și necesitatea păstrării unui look curat în fiecare colț al locuinței.

Puterea retro a revenit
O notă de retro este mai mult decât suficientă pentru a schimba atmosfera de acasă. Nuanțele blânde de portocaliu ars, verdele mușchi și alte tonuri neutre calde vor pune orice interior într-o lumină cu adevărat atractivă. Decorul poate fi completat cu piese cumpărate de la magazinul de antichități, iar pe partea de mobilier, o soluție elegantă poate fi o canapea vintage recondiționată în camera de zi.

1 1024x768 - Trendurile de design interior care vor marca 2022

Natura adusă în casă
Plantele sunt o prezență plăcută în interioare pe termen lung. Culorile lor aduc o asemenea bogăție în interior, încât o cameră este incompletă fără ele. Mai mult, folosirea plantelor în amenajări interioare poate spori atractivitatea estetică în cel mai scurt timp, fără a menționa beneficiile suplimentare pentru sănătate prin aducerea unei părți din natură în locuință.

2 1024x742 - Trendurile de design interior care vor marca 2022

Atunci când decorați un interior cu plante, trebuie să aveți în vedere de cât de mult soare și apă are nevoie planta pentru a genera beneficii pentru toți cei din cămin.

Specialiștii susțin că un design ce include plante de interior poate îmbunătăți starea de spirit. Nuanțele verzi vii pot reduce anxietatea și stresul, contribuind la relaxare și concentrare. La rândul său, acest lucru poate duce la sentimente mai pozitive.

Spații cu funcțiuni multiple
Spațiile cu folosință unică par a fi o modă de mult trecută. Având în vedere progresele arhitecturale și de design, ne așteptăm ca tendințele de amenajare în anul viitor să includă idei ingenioase pentru camerele multifuncționale. Profitați la maximum de fiecare colț, cu tactici curate și inovatoare de împărțire a camerei.

3 1024x576 - Trendurile de design interior care vor marca 2022

Există o multitudine de oportunități pentru îmbunătățirea funcțiunilor unei încăperi. Deseori, mulți uită de spațiul vertical din locuință. Rafturile, scările și platformele pot deschide diverse uși și pot funcționa chiar ca separatoare de cameră.

Alegerea unui mobilier smart va completa soluția de design concentrată pe funcțiuni suplimentare. Astfel, mobilierul smart include inevitabil și piese cu tehnologie integrată sau design funcțional. De exemplu, mesele pot găzdui difuzoare și panouri de control, în timp ce rafturile acționate de la distanță pot glisa pentru a dezvălui un televizor.

Zen la interior
Amenajarea unui interior sustenabil poate avea un scop dublu. Pe de o parte, îmbunătățește designul ingenios și ecologic. Acest lucru îi poate încuraja pe alții să caute alternative prietenoase cu mediul pentru propriile case. Pe de altă parte, este o reflexie a unei minți limpezi care este concentrată pe starea de bine.

4 1024x576 - Trendurile de design interior care vor marca 2022

Lemnul deschis la culoare, liniile curate și suprafețele plutitoare dau tonul unei vieți zen. Aceste spații înclină spre o abordare de tip „less is more”, păstrând în același timp decorul organic și natural. În acest scop, plantele sunt adesea incluse pentru o estetică liniștitoare.

Minimalism în ton cu vremurile
Minimalismul aplicat corect augmentează experiența de locuire și confortul, deși elementele de decor sunt reduse. Prin evidențierea scopului central al unei camere, este ușor să te concentrezi asupra nevoilor și treburilor de zi cu zi. Renunțarea la obiecte care încarcă spațiul trebuie să fie un obicei fundamental într-o astfel de casă.

5 1024x683 - Trendurile de design interior care vor marca 2022

Pentru a obține un aspect simplist, rămâneți la unul sau două materiale principale pentru mobilier, cum ar fi lemnul sau oțelul, și limitați expunerea de ornamente. Puteți aduce interes vizual prin diferite texturi și suprafețe contrastante.

Biroul stilat de acasă
Există un interes sporit în crearea biroului ideal acasă. De la un spațiu generos, cu tot ce ai nevoie, până la un birou pliabil într-o cameră de zi, birourile de acasă se prezintă în toate formele și dimensiunile. Dar, indiferent de aspect, scopul este ca spațiul să asigure cea mai bună atmosferă pentru lucru. Așadar, atunci când vă proiectați propriul birou, rețineți că elementele ce țin de funcționalitate sunt la fel de importante ca aspectele ce țin de estetică.

6 1024x682 - Trendurile de design interior care vor marca 2022

În mod ideal, un spațiu de lucru ar trebui să se afle într-o zonă liniștită a casei. Dacă o încăpere dedicată nu este o opțiune fezabilă, un birou pliabil într-o cameră de oaspeți poate funcționa la fel de bine.

Biroul de acasă trebuie să fie mereu organizat și un spațiu de stocare suficient va ajuta la păstrarea lucrurilor la locul lor. Alegeți piese de depozitare stilate care pot servi și ca elemente de decor.

Pe partea cromatică, este indicat să optați pentru culori care calmează mintea și favorizează concentrarea, cum ar fi albastru subtil, verde și nuanțe neutre.

Celebrarea sticlei ca material
Tendințele de decorare a casei indică în mod clar o mișcare în direcția maximizării sticlei. De exemplu, pereții și lustrele supradimensionate se numără printre numeroasele moduri de a integra sticla. Având în vedere acest lucru, oglindiți natura și eliminați cât mai mult posibil plasticul.

Sustenabilitatea este în tendințe, dar este o abordare-cheie pe termen lung a unui design mai ecologic. Este recomandat să optați pentru un design eficient din punct de vedere energetic, care reduce nevoia de echipamente suplimentare de încălzire și iluminat.

7 1024x765 - Trendurile de design interior care vor marca 2022

De asemenea, alegeți materiale ecologice, care sunt fie reciclate, reutilizate, fie din surse certificate durabile. Această categorie este una vastă și include lemnul recuperat, bio-sticla, metalul reciclat și iuta. Totodată, este recomandabil să vă limitați la finisaje verzi. Pentru a minimiza amprenta ecologică, alegeți vopsele care au impact limitat asupra mediului înconjurător.

Mobilier cu margini rotunjite
Trendul pieselor de mobilier cu linii curbate a devenit tot mai vizibil în timpul pandemiei și integrarea sa în locuințe va continua și anul viitor. Mobilierul și obiectele de decor cu margini rotunjite sunt plăcute vizual și conferă un aer romantic oricărei camere. Pe lângă somptuoasele canapele în formă de C, puteți include în locuință și alte piese, precum mese cu colțuri curbate și scaune contemporane reimaginate.

8 1024x683 - Trendurile de design interior care vor marca 2022Articol publicat inițial în Real Estate Magazine Nr.40.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA