Soluție inovatoare de design: acoperirea pereților locuinței cu elemente de metal

Inserarea elementelor din metal este întotdeauna o soluție care oferă interiorului o notă de originalitate și strălucire. În acest fel, mediul în cauză este transformat, i se dă un suflet nou, o nouă ordine cromatică; uneori, transformarea se bazează direct pe inovație, folosindu-se chiar de unele referințe istorice. Acoperirea unui perete presupune adoptarea unui înveliș protector care conferă o schimbare de imagine: în cazul Planium, propunerea se concentrează pe metal.

Pressloft.com

De exemplu, texturile triunghiulare formează între ele dreptunghiuri de culori diferite, dacă alegem în mod specific metale care creează o tendință în vogă pentru designul interior.

Sau se poate opta pentru o geometrie mai minimalistă, cum ar fi cea a pătratelor sau a plăcilor metalice lungi care înfrumusețează un perete. Tocmai datorită calităților luminoase și scenografice ale acestei grosimi, metalul devine o notă creativă frecventă în proiectele actuale.

Folosind metalul pe perete, sunt evocate scenarii captivante, ce se joacă cu alternanța sau concordanța dintre tonurile calde și cele reci.

Metale Planium pentru interioarele locuințelor

Planium lucrează foarte mult cu diferite tipuri de oțel, care sunt în mare parte de culoare gri: Stainless Steel, Embossed, Smooth Brushed, Satin, Canvas cu multiple texturi, Stainless Concrete (numit astfel pentru aspectul său): o tendință pentru un stil industrial și „urban”.

În plus, există alte două tipuri de oțeluri diferite: Calamine, care combină Antracit cu Albastru și nuanțe care variază de la Bleu la Albastru, și Oxidized Steel, care bate înspre maroniu. De fapt, acest oțel este în armonie cu cuprul în amenajare, dacă optați pentru un stil care face trimitere la calitățile pământului.

Se poate merge și pe varianta unui aliaj de cupru, a cărui utilizare pentru interioare a avut un succes extraordinar la începutul secolului XX, în special în anii ’20 și ’30, după care a „explodat” din nou începând cu anii 2010. Prin urmare, ceea ce se sugerează este să ne jucăm cu asocierile: Albastru cu Auriu, Argintiu cu Albastru Air Force, lumină cu întuneric, frig cu căldură.

Nuove forme  Triangoli 4 1024x1024 - Soluție inovatoare de design: acoperirea pereților locuinței cu elemente de metal

Nuanțele de gri pentru metalele Planium

De aproximativ zece ani, a devenit un obicei să se atribuie valoarea numeroaselor sale calități unei culori care a fost mult timp oarecum ignorată. Vă puteți gândi la Gri mai ales pentru numeroasele sale variațiuni cromatice, întrucât prezintă o transversalitate în culori de invidiat. Mai mult decât atât, în ultimul an a fost protagonistul alegerii Pantone, asociat cu galbenul. Acesta, obținut prin amestecul de Alb și Negru, este pentru Planium o variantă legată de Oțel, metalul lucrat în principal de marcă.

Nuanțele care pot fi obținute în funcție de material sunt importante și chiar și nuanțele se schimbă odată cu modificarea acestuia. De exemplu, Oțelul Inoxidabil (Stainless Steel) are gradații diferite față de cele ale Oțelului în Relief (Embossed Steel), care este mai elaborat din punct de vedere material. Oțelul Inoxidabil tinde spre Gainsboro, Platinum, Silver, în timp ce la Embossed se merge în direcția „Gray 35%”.

Nuove forme  Triangoli con Esagoni 1024x571 - Soluție inovatoare de design: acoperirea pereților locuinței cu elemente de metal

Calamine, un material propus de Planium care se formează printr-o oxidare a Oțelului, este predominant Gri Antracit, prin urmare are o conotație corpolentă, întunecată. Pentru Oțelul Oxidat Planium (Planium Oxidized Steel), în schimb, este necesar să ne gândim la un Gri cu un caracter diferit, deoarece acest metal are o suprafață predominant maro; acest lucru se datorează faptului că Griul neutru este obținut din cele trei culori primare – albastru, galben și roșu –, iar procentajele acestora implică o variație cromatică comparativ cu griul obținut din alb și negru; este bogat în accente de Gri „Taupe” la interior, care, prin reflexii, revin la suprafață cu jocuri de lumină.

Textura în care această culoare se evidențiază cel mai mult este Pânza de Oțel Oxidat (Oxidized Steel Canvas) – care este supusă unui finisaj satinat dublu ortogonal –, în tonuri întunecate Slate sau London Smoke Gray. Apoi, există un Oțel Planium special, numit „Stainless Concrete”, strălucitor pentru nuanțele sale din interior, care are un nivel de saturație de Gri „Chicago”.

Valoarea și psihologia griului pentru mobilier

„Nivelurile de gri” sau scara coloristică a griului, pentru a preciza semnificația, reprezintă termenul tehnic utilizat în fotografie pentru a indica imaginile digitale rasterizate cu o gamă de griuri – până la 256 de niveluri – care variază de la alb la negru. O culoare cu o gamă atât de eterogenă, încât lasă un mare spațiu de manevră pentru a mobila interioarele și poate mări volumul la vedere; de aceea, designerii o selectează pentru a da o senzație amplă de spațiu. Alegerea sa vorbește despre o direcție minimalistă, deoarece griul, cu discreția, eleganța și rigoarea sa, oferă un sentiment de calm care se opune freneziei vieții cotidiene, reprezentând totodată o culoare „moderată” echidistantă – de fapt – față de alb și de negru, destinate ca extreme opuse.

Este adesea asociat cu arhitectura, cel puțin în ceea ce privește Oțelul Inoxidabil, care a fost foarte apreciat la exterior în anii 1900; dacă, în schimb, este ales pentru interior, poate uneori să evoce stilul industrial foarte recent utilizat și să aibă, de asemenea, o funcție importantă și actuală legată de igiena suprafețelor. Tratamentul rezervat texturilor Planium se preia și în variația scenariilor, întrucât satinarea le face catifelate și opale, în timp ce periajul le face mai lucioase și mai glaciale (netede, lustruite).

Soluțiile cu pereți metalici oferă economii de timp, energie și bani deoarece se pretează perfect pentru instalarea și demontarea rapidă, chiar și atunci când ne referim la standuri de expoziție, instalații temporare sau spații în care se dorește reînnoirea periodică și ușoară a ambientului.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine Nr.42.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA