Marile proiecte din nordul Capitalei – construcție accelerată și rate de contractare ridicate

Catalin Socol

, Real Market

În ciuda pandemiei, marile șantiere ale Capitalei și-au continuat într-un ritm constant activitatea, iar pe alocuri, chiar mai alert ca înaintea perioadei de izolare. Desigur, au existat și unele dificultăți, precum aprovizionarea cu materiale, ce a avut de suferit din cauza măsurilor de izolare din state precum Spania ori Italia, sau imposibilitatea de a mai importa forță de muncă. Cu toate acestea, marii dezvoltatori nu s-au simțit descurajați în a-și continua proiectele în curs, mai ales că multe unități sunt deja precontractate.

Printre cele mai interesante apariții în piața rezidențială din București se află proiectele dezvoltatorului Prime Kapital, ce a început deja construcția Marmura Residence din cartierul Bucureștii Noi și a primit anul acesta autorizația de construire pentru Avalon Estate, un proiect rezidențial de mari dimensiuni, situat pe malul Lacului Pipera. Prime Kapital își atrage clienții cu un program de rate la dezvoltator, dar și cu un program prin care viitorii proprietari își pot închiria locuința înainte de a o achiziționa. De asemenea, dezvoltatorul asigură garantarea avansurilor achitate de către cumpărători prin plasarea acestora în conturi fiduciare. Pe lângă proiectele din București, Prime Kapital pregătește un nou proiect rezidențial și în Iași, Silk District.

Cele două proiecte din București ale dezvoltatorului însumează peste 1.000 de noi unități rezidențiale, apartamente și case. Marmura Residence, situat pe Bulevardul Bucureștii Noi și în apropiere de stația de metrou Jiului, își continuă construcția și a ajuns la o rată de ocupare de peste 75% pentru primele două blocuri, lansând la vânzare și blocul cu numărul trei. Marmura Residence va cuprinde 464 de apartamente.

„Suntem bucuroși că ne putem onora angajamentul luat față de locuitorii din Bucureștii Noi, de a reintegra în circuitul urban o zonă industrială abandonată. Marmura Residence va crea o comunitate vibrantă în cadrul unui proiect modern, cu standarde înalte de arhitectură și confort. Proiectul va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zonă și a peisajului urban, asigurând sustenabilitatea și longevitatea cartierului”, a declarat Maggie Kitshoff, residential & office managing director, Prime Kapital.

În cazul proiectului din Pipera, unde dezvoltatorul a obținut recent autorizația de construire, începerea lucrărilor este programată pentru finalul acestui an, fiind amânată din cauza situației create de pandemie. Pentru acest proiect, Prime Kapital a dorit obținerea unei singure autorizații pentru întreg complexul. Avalon Estate va deveni, cu siguranță, unul dintre cele mai mari șantiere ale Capitalei, cu 746 de noi locuințe, apartamente și case, ce sunt dezvoltate pe un teren de peste opt hectare, pe malul Lacului Pipera.

„Lucrările de construire la Avalon Estate vor începe spre finalul anului în curs, termenul de începere a lucrărilor fiind amânat pentru a ne asigura că înțelegem și suntem pregătiți pentru limitările pe care ni le impune pandemia de COVID-19”, a precizat Maggie Kitshoff.

Alți dezvoltatori importanți își continuă activitatea și sunt chiar optimiști în privința vânzărilor. Cosmopolis, dezvoltat de Opus Land în Ștefăneștii de Jos, în nordul Capitalei, este așteptat să depășească anul acesta pragul de 4.000 de locuințe, cu investiții anunțate de 22 de milioane de euro.

„Vom finaliza același număr de unități pe care l-am plănuit la începutul anului, cu atât mai mult cu cât cererea a revenit. Noi suntem undeva la 90% din ce număr de vânzări aveam înainte de pandemie. Avem cerere foarte mare de case și vom inaugura, în curând, un cartier destinat doar caselor în interiorul Cosmopolis”, a declarat Gabriel Voicu, project manager Cosmopolis și executive vice president SVN România.

Proiecte rezidentiale 4 - Marile proiecte din nordul Capitalei – construcție accelerată și rate de contractare ridicate

Cosmopolis se află, așadar, în dezvoltare cu o nouă zonă de case, de 600-800 de unități, dintre care 150 vor fi date în folosință chiar în acest an.

Un alt mare proiect rezidențial din nordul Bucureștiului, Greenfield, are în plan construcția a 1.732 de apartamente cu una, două şi trei camere, în 23 de blocuri, în cea de-a patra fază de construcție, ce se va desfășura în perioada 2020-2024. Dezvoltatorul a finalizat anul trecut construcția fazei a treia. Impact Developer & Contractor S.A. a încheiat primul semestru din 2020 cu 133 de locuințe vândute și 260 de locuințe precontractate, pentru a atinge pragul de contractare de 60% din stocul de locuințe existent.

O veste bună pentru locuitorii din Greenfield este acceptarea donației făcute de dezvoltator către Primăria Municipiului București pentru construcția unei școli în cartier, un eveniment deosebit de important, având în vedere că cea mai apropiată instituție publică de învățământ se află la patru kilometri distanță.

Proiecte rezidentiale 1 - Marile proiecte din nordul Capitalei – construcție accelerată și rate de contractare ridicate

„De-a lungul timpului am susținut un stil de viață sănătos și am avut multiple inițiative de educare a publicului larg, a comunității Greenfield și acțiuni de formare a copiilor. Evenimente de plogging și plantare, sesiuni de birdwatching și construire de căsuțe pentru păsări în Pădurea Băneasa dovedesc implicarea Impact în educația non-formală și responsabilizarea socială. Și pentru că a venit momentul să facem mai mult pentru educație, cu suportul și acceptul Primăriei și al Consiliului Local din Sectorul 1, am donat acest teren pe care se vor construi grădiniță și școală, de care vor beneficia toți cei care locuiesc în nord, cu precădere în cartierul Greenfield și zona limitrofă. Este un pas important pentru noi și sperăm ca inițiativa să fie apreciată și, de ce nu, să îi inspire și pe alții, pentru că instituțiile educaționale mai aproape de casă contribuie la un standard ridicat al calității vieții”, a precizat Sorin Apostol, CEO al Impact Developer & Contractor.

Cel de-al doilea proiect al dezvoltatorului în Capitală, Luxuria Domenii Residence, însumează 600 de apartamente și a finalizat execuția pentru prima fază de construcție, compusă din trei blocuri, cu 232 de unități.

Un alt proiect important din nordul Capitalei a finalizat structura pentru primele trei blocuri în luna mai a acestui an. Dezvoltat de către israelienii de la Hagag Development Europe, H Pipera Lake a reușit să ocupe, din totalul de apartamente disponibile în primele trei blocuri, un procent de aproximativ 60%, ce au fost deja precontractate. Complexul va include peste 1.350 de apartamente dispuse în 17 imobile.

„În aceste momente dificile, provocatoare, prioritare pentru noi sunt siguranța și sănătatea angajaților, colaboratorilor și clienților noștri. Am implementat în toate șantierele noastre măsuri de prevenție și protecție, precum și măsuri foarte stricte de igienă și distanțare socială, permițând doar deplasările necesare. De asemenea, am adoptat un program flexibil cu reguli riguroase în ceea ce privește accesul în locație și monitorizăm constant starea de sănătate a echipelor prezente pe șantier, asigurând astfel continuitatea lucrărilor de construcție”, a declarat Adelina Veneticu, head of sales, Hagag Development Europe.  

 

Material publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.33.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply