Agenție: Sectorul de co-working din București, creștere cu 10.000 mp în 2019

Piața spațiilor de co-working din București a atins o suprafață operațională de 40.000 de metri pătrați în 2018, iar livrările de spații noi în acest segment ar putea ajunge la 10.000 mp în 2019.

Anul trecut, spațiile flexibile de lucru au înregistrat o creștere a cererii de aproximativ 27.000 mp, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Colliers International România.

Companiile care vor să ofere angajaților flexibilitatea de a lucra din diverse zone ale orașului, fără a mai fi nevoiți să ajungă la birou zilnic reprezintă unul dintre motoarele de creștere ale acestui segment, potrivit Danielei Popescu, associate director Office Agency în cadrul Colliers International.

”Acest lucru îi va ajuta pe angajați să reducă timpul alocat deplasării către locul de muncă, având în vedere că Bucureștiul este considerat unul dintre cele mai aglomerate orașe mari din Europa. Cererea mai poate veni și din partea companiilor pentru care business-ul presupune o serie de proiecte care se întind pe termen limitat, fie din partea celor care au o perioadă de tranziție către schimbarea sediului sau intră în piață și au nevoie de o perioadă în care să înțeleagă viteza de dezvoltare a business-ului și, implicit, nevoia de real estate pe termen lung”, spune Popescu, potrivit unui comunicat al companiei.

La nivel european, numărul operatorilor de spații flexibile de lucru a crescut cu 135% în ultimii patru ani, iar numărul centrelor de astfel de spații a crescut cu 205%. Anul trecut, spațiile flexibile de lucru reprezentau 1,5% din totalul spațiilor de birouri din 22 de orașe europene. Cele mai mari procente au fost înregistrate și Amsterdam, respectiv 5%. În București, ponderea este de 1,7%.

Tranzacții majore cu spații de lucru flexibile în România

Nume                                      Zonă                            Clădire                         Suprafață

Mindspace                              Dimitrie Pompeiu          Globalworth Campus  5.500 mp

Spaces                                     Centru-Vest                     Campus 6                    3.150 mp

Spaces                                     Unirii                                Unirii View                  3.000 mp

Spaces                                     Piata Presei/Expozitiei D’OR Offices               1.400 mp

Regus                                      Romana-Universitate   The Hub Offices          1.200 mp

Commons                              Romana-Universitate    Nicolae Iorga nr.5       650 mp

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply