Locurile de cazare pentru studenți, atracție pentru investitorii europeni

Ovidiu Posirca

, Real News

Construcțiile pentru mai multe familii, azilele pentru bătrâni și unitățile de cazare pentru studenți se află pe lista investitorilor care doresc investiții alternative în sectorul de real estate, potrivit unei cercetări realizate de firma de consultanță imobiliară mSavills.

La nivel global, investițiile în unitățile de cazare pentru studenți au crescut cu 87% în ultimii cinci ani. Piețele din Europa de Sud oferă cele mai multe oportunități în domeniu.

De exemplu, în Roma sunt 220.500 de studenți, însă doar 6.500 de locuri de cazare studențești, reprezentând o rată de acoperire de 3%. În Florența, Barcelona și Madrid, ratele de acoperire pentru cazarea studenților sunt de 3,8%, 4,9% și 5,7%, respectiv. Aceste orașe oferă oportunități de investiții imediate, arată Savills.

”Italia se dovedește a fi o piață atractivă pentru investitori pe fondul ofertei reduse și a vechimii actualului stoc de unități de cazare”, arată Marcus Roberts, director, residential capital markets, Savills.

Volumul total de investiții în spații de cazare pentru studenți au ajuns la 17,5 miliarde de euro în 2017, în creștere cu 4% față de anul precedent. Jumătate din investiții au fost făcute în Marea Britanie și Europa de Vest.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply