Investițiile imobiliare globale, estimate la 1.700 de miliarde dolari în 2019

Volumul global al investițiilor în sectorul imobiliar din acest an ar urma să se plaseze sub nivelul record de 1.800 de miliarde de dolari înregistrat în 2019, însă ar putea să atingă volumul din anul precedent, potrivit unei estimări realizate de către Savills.

Astfel, investițiile din acest an ar putea ajunge la 1.700 de miliarde de dolari, valoare similară cu cea înregistrată în urmă cu doi ani.

Activitatea investițională s-a diminuat în primul trimestru al anului pe fondul incertitudinii politice și economice, însă situația din piață s-a îmbunătățit în al doilea trimestru. În primele șase luni, investițiile s-au ridicat la 810 miliarde de dolari, în ușoară scădere față de perioada similară a anului trecut când volumul a fost de 840 de miliarde de dolari.

”Scăderea volumelor nu se datorează faptului că oamenii nu doresc proprietăți, ci a căutării de active producătoare de venit, care reprezintă un motor esențial al pieței, ceea ce conduce la un comportament al investitorilor care de obicei cumpără active în scop de deținere, ceea ce limitează nivelul stocurilor și suprimă activitatea”, a spus Rasheed Hassan, head of Savills Cross Border Investment.

Potrivit raportului Savills, investițiiile din Europa către regiunea Asia-Pacific s-au majorat cu 67% și au o cotă de 6% în volumul investițional european în afara granițelor. În total, investițiile direcționate dinspre Europa către alte piețe au fost de 43,8 miliarde de dolari, în scădere cu 26% față de primele șase luni din 2018.

”Căutarea randamentelor continuă, iar câștigurile atractive comparativ ce pot fi obținute din imobiliare mențin cererea ridicată”, a spus și Sophie Chick, head of Savills World Research.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply