Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor

O căsuță cu design inspirat din basmele copilăriei, un conac cu un teren de baschet demn de meciurile din NBA sau o locuință plină cu elemente originale din faimoasa serie SF „Star Trek” reprezintă dovada puternică a pasiunii pe care unii proprietari vor să o transfere în mod estetic și funcțional în propriile case.

Căsuța de hobbit 

Earl Young, un constructor autodidact, a transformat poveștile în realitate, începând cu anii 1920, în Charlevoix, un oraș-stațiune din nordul statului Michigan. El a finalizat câteva zeci de case, cunoscute drept „case-ciupercă” sau „case de hobbit”, care pot fi văzute astăzi în oraș.

În 2013, dr. Michael Seitz, un inginer cu doctorat și CEO al BlueSky Global, a cumpărat o casă Earl Young în ruină și și-a creat propria locuință de poveste pe fundația acesteia.

Inspirat de Frank Lloyd Wright, Young proiecta case care urmăreau contururile terenului și le construia cu materiale precum bolovani și pietre din zonă, cu accente de lemn.

„Când am venit în Charlevoix și am văzut casele lui Young, m-am simțit precum Mozart dând peste muzica lui Beethoven”, a spus Michael Seitz. „Ei nu au compus același tip de muzică, dar și-au putut aprecia munca reciproc. Am fost fascinat de casele de basm ale lui Young, dar ale lui sunt mai mult în stil hobbit, iar ale mele sunt mai medievale, cu acoperișuri din stuf, grinzi masive grele, pereți albi și un interior mai romantic”, a explicat acesta, citat de mansionglobal.com.

Un element comun în casele lui Young era șemineul masiv din piatră. Seitz a mutat și restaurat două astfel de șeminee în casă, apoi a adăugat un al treilea într-un living de la etajul al doilea. Singura altă piatră originală din interiorul casei o reprezintă fundația, pe care Seitz a acoperit-o cu nisip și a recondiționat-o. O parte din piatra nouă folosită pentru locuință provine de pe proprietate, în timp ce restul a fost achiziționată din zonă. Piatra este regăsită la nivelul întregii case, inclusiv în zonele de ședere și de luat masa, în bucătărie, băi și dormitoare.

thatch house 9 2706x1804 copy 1024x683 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor thatchsidebar 1440x1800 copy 819x1024 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor

Potrivit proprietarului, toate elementele din locuință sunt lucrate manual, iar faza de construcție efectivă a fost finalizată în trei ani, în urma unei investiții de aproximativ 3 milioane de dolari. Casa deține șapte dormitoare, șase băi principale și una de serviciu, bar, cramă și cameră media. În prezent, proprietatea este disponibilă la vânzare, la prețul de 5,2 milioane de dolari. Michael Seitz spune că banii obținuți din tranzacție îi va folosi pentru dezvoltarea unei alte locuințe în același stil.

Conacul cu teren de baschet în stil NBA 

Dustin Smith este un fan al jucătorilor de baschet din NBA Ben McLemore și Terence Davis, iar aceștia se antrenează uneori pe terenul pe care Smith l-a construit pe proprietatea sa exclusivistă din El Dorado Hills, de lângă Sacramento.

„Ben locuiește într-o comunitate păzită din apropiere. A auzit despre sala de sport și vine uneori aici să se antreneze”, a precizat Smith, a cărui proprie companie a construit casa cu patru dormitoare și șase băi. „Terence locuiește chiar la marginea cartierului meu, astfel încât sala mea de sport este la trei minute de casa lui.”

Într-o declarație oferită celor de la Mansion Global, McLemore a specificat că sala de sport a lui Smith „este ireală”.

Pentru pardoseala din lemn de arțar a terenului de baschet, Dustin Smith a apelat la o echipă de specialiști din Cincinnati. „Este aceeași pardoseală folosită de 28 dintre cele 32 de echipe profesioniste din NBA”, a subliniat Smith. „Asta nu este o versiune ieftină.

sportshouse roundup v2 1200x1200 copy 1024x1024 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor july 20 2022 2893 capetanios drive exteriors 16 3410x2274 copy 1024x683 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor

Sala de sport a conacului include și un videoproiector pentru a viziona diverse meciuri sau pentru antrenamente cu un simulator de golf.

Printre facilitățile mai personale se numără „mansarda secretă pentru jocuri video” pe care Smith a construit-o pentru cei doi băieți ai săi, în vârstă de 7 și 9 ani.

Punctul forte al locuinței este reprezentat de colecția personală a proprietarului, cu autografe, mingi și tricouri ce au aparținut unor sportivi legendari precum Michael Jordan și Scottie Pippin.

Întrebarea este dacă terenul de baschet va atrage cumpărători pentru locuință. Fostul jucător de baschet Shaquille O’Neal avea un astfel de teren amenajat în cadrul unei foste proprietăți, la fel și Magic Johnson.

„Atunci când construiești pentru tine, ai tendința să apreciezi detaliile și știi că are sens să cheltui mai mulți bani. Nu sunt sigur că un tur de 15 minute este suficient pentru ca cineva să poată aprecia tot ce este personalizat în această casă”, a mai spus proprietarul, citat de mansionglobal.com. Impresionanta locuință a fost scoasă la vânzare la prețul de 3,9 milioane de dolari.

Casa cu „studioul din nori”

Printre cele mai mari dorințe ale muzicienilor, indiferent de nivelul de popularitate de care se bucură, se află și ideea de a avea propriul studio de înregistrări acasă.

În Placerville, Colorado, chiar în apropierea orașului Telluride, o casă în stil Western construită în 2012 găzduiește un studio de înregistrări profesional, cunoscut sub numele de „Studio in the Clouds”. Neil Young, Jewel, Dierks Bentley și Peter Gabriel se numără printre muzicienii care au înregistrat aici.

copy of img 1323 2 3386x2540 copy 1024x768 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor studio in the clouds mls 020 2847x2135 copy 1024x768 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor

Studioul deluxe include o cameră de mixaj, un studio audio și o sală de interpretare live. Acesta deține echipamente profesionale de înregistrare, conform Coldwell Banker Realty, care a avut proprietatea de 90 de acri listată la vânzare pentru 12 milioane de dolari în 2021. Listarea a fost înlăturată în 2022.

Alături de casa principală cu șase dormitoare, proprietatea are o a doua casă cu două dormitoare, un hambar, un garaj pentru trei mașini și un solar.

Nivelul inferior al casei principale este amenajat astfel încât muzicienii să poată locui acolo. În acest spațiu se regăsesc o masă de biliard, un living, o bucătărie completă și trei dormitoare. Acest nivel are, de asemenea, acces la terenurile care includ două mile de trasee și mai multe izvoare. Casa aparține lui Alan Bradbury, designer peisagist și muzician.

Casa din „era spațială”

James Whitaker, un arhitect cu biroul în Londra, nu bănuia în copilărie, dar containerele de transport aflate de-a lungul docurilor din orașul său natal Liverpool, Anglia, aveau să servească drept sursă de inspirație pentru unul dintre cele mai discutate proiecte arhitecturale ale ultimei decade: Starburst House, o locuință futuristă pe care a proiectat-o acum aproximativ 12 ani.

Ideea clădirii a apărut când unul dintre prietenii lui Whitaker a vrut să lanseze o agenție de publicitate în Germania.

starburst house by whitaker studio joshua tree residence 3000x2400 copy 1024x819 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor

James Whitaker, al cărui stil arhitectural este departe de cel tradițional, a început să-și imagineze un spațiu mai funcțional, dar creativ, pentru agenția de publicitate a prietenului său, gândindu-se: „Ce am putea face interesant cu containerele de transport?”.

Astfel, casa cu trei dormitoare, fără uși și cu o suprafață de 186 de metri pătrați va fi situată pe un teren de 10,5 acri, în vecinătatea Parcului Național Joshua Tree, la 40 de mile est de Palm Springs.

„Este o locație uimitoare – un semicerc de munți care înconjoară situl”, potrivit descrierii lui Whitaker. „Casa va fi așezată ca o perlă într-o cochilie.”

Locația contribuie cu adevărat la aerul SF al casei. În randările studioului, structura futuristă se ridică din nisip, sincronizându-se cu peisajul dramatic al deșertului. Starburst House este menită să maximizeze priveliștea, menținând în același timp intimitatea. Construcția exclusivistei proprietăți a demarat anul acesta. Investitorul nu a precizat suma pe care o va aloca pentru livrarea impresionantului proiect, notează mansionglobal.com.

Conacul „Star Trek” transformă aventura în realitate (Foto 05)

Când Marc Bell a decis să-și construiască casa de vis în Boca Raton, Florida, a imaginat-o ca o vitrină pentru colecția sa enormă de suveniruri „Star Trek” care valorează milioane de dolari.

El colecționa de zeci de ani piese care ocupă atât de mult spațiu, încât pur și simplu nu ar avea cum să încapă într-un apartament mic din Manhattan.

Bell, care a vizionat de-a lungul timpului peste 3.000 de filme SF și este producător de piese de teatru câștigătoare ale premiului Tony, a planificat inițial să construiască doar un cinema tematic „Star Trek”. Însă pe parcursul procesului de proiectare, a realizat că pentru a-și expune cum trebuie colecția va trebui să demoleze casa sa existentă și să ridice o locuință mai încăpătoare.

Casa sa SF, pe care a denumit-o „Bar Bell”, a fost finalizată în anul 2006. Locuința include o suită de trei camere tematice „Star Trek” care servesc drept spațiu principal de divertisment.

marc bell 6 3409x2269 copy 1024x682 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor marc bell 3 1623x1080 copy 1024x682 - Casele cu design next-level, simbolul pasiunii proprietarilor

Aventura cinematografică „Star Trek” a lui Bell începe într-o cameră multifuncțională spațioasă, al cărei punct focal este un bar enorm. Mai departe, „Ready Room”, sau holul, care face trimitere la biroul de navă spațială al personajului principal din seria „Star Trek: Picard” din 2020-2023, prezintă rafturi cu suveniruri „Star Trek” și un candy-bar.

O pereche de uși elegante și argintii, replici ale celor de pe celebra Starship Enterprise din filmul „Star Trek: The Next Generation”, se deschid cu un șuierat la apăsarea unui buton, dezvăluind o replică a punții de comandă, completată cu panouri de control iluminate, din același serial.

Camera, întunecată ca o noapte în spațiul cosmic, prinde viață atunci când Bell apasă un alt buton de pe panoul de control, iluminând un home theater de ultimă generație.

Impresionanta casă Bar Bell are, printre alte facilități, zece dormitoare, 16 băi, o piscină, o cramă și trei baruri cu un stoc de 3.000 de sticle, precum și un Spa cu o capacitate de 20 de persoane.

Deși locuința este suficient de mare pentru a găzdui întregul echipaj al navei Enterprise, tot nu este suficient de încăpătoare pentru obiectele de colecție strânse de Bell, pe care acesta nu le-a numărat niciodată.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA