Expansiunea comerțului online și a sectorului de retail au dus la dezvoltarea Chitila Logistics Hub

Alex Moldovan

, Real News

Mediapost Hit Mail, cea mai mare companie de marketing direct din România, a închiriat un spațiu de 19.000 de metri pătrați care include depozitare și zonă de birouri în parcul industrial Chitila Logistics Hub, dezvoltat de Global Vision și Globalworth.

Compania a ales Chitila Logistics Hub datorită funcțiunilor de ultimă generație și a poziționării strategice. Parcul dispune de 75.000 de metri pătrați de spații de depozitare și spații dedicate producției, cu temperatură ambientală sau controlată, zone de birouri și platforme exterioare.

„Dezvoltarea constantă a liniilor noastre de business logistice, și în special a produsului nostru fulfill.ro destinat magazinelor de e-commerce de toate mărimile, a facut ca depozitele noastre să ne „rămană mici” la fiecare 5 ani. Am crescut de la 1.500 la 4.500 la 10.000 de metri pătrați, iar acum ne vom muta într-un depozit de 19.000 mp, care ne oferă și posibilități de extindere. Interesant este că factorul principal care determină creșterea cererii pentru fulfill.ro nu este, asa cum s-ar putea crede, creșterea e-commerce-ului din România, ci creșterea procentului de magazine online care decid să își outsource-eze întreaga logistică unui furnizor-partener specializat. Acest furnizor-partener ia asupra lui problemele din ce in ce mai dificile legate de gestionarea resurselor umane ale operațiunilor logistice, dar și cele legate de autorizații și compliance,” a spus Marian Seitan, Managing Director Mediapost Hit Mail.

„Am reușit să dezvoltăm în acest hub un centru de distribuție esențial pe harta logistică a capitalei și nu numai, datorită funcțiunilor variate și a poziționării. În prezent, această comunitate de afaceri crește datorită expansiunii comerțului online și al sectorului de retail pe de o parte, iar pe de altă parte datorită dezvoltării industriei ușoare care capătă o amploare tot mai mare. Aceste două tendințe au ajutat și la creșterea ponderii spațiilor de birouri in hub-ul nostru din Chitila. Rezultatele au generat un grad de ocupare de aproape 100% și în cazul acestui proiect dezvoltat de Global Vision, împreună cu partenerii nostri, Globalworth. Compania noastră are în planurile de dezvolare încă un proiect de tip last-mile în zona centurii de nord a Capitalei” a declarat Sorin Preda, CEO și fondator Global Vision.

Tranzacția a fost facilitată de Colliers, agenția fiind partener în cadrul mai multor tranzacții din parcurile industriale dezvoltate de Global Vision și Globalworth. Chitila Logistics Hub beneficiază de o amplasare strategică, în nord-vestul Bucureștiului, având o conectivitate excelentă din punct de vedere al infrastructurii. Parcul industrial este localizat în vecinătatea șoselei de centură a Capitalei, a Autostrăzii A1 și a unuia dintre cele mai importante noduri de cale ferată din România. De asemenea, oferă acces facil către DN7, șosea care face legătura cu zona centrală a Bucureștiului.

Chitila Logistics Hub găzduiește o comunitate de afaceri puternică care beneficiază de acces facil la o infrastructură rutieră bună care leagă parcul de capitală și de centrul, vestul și sud-estul României, transport public la intrarea în parc și funcțiuni care permit optimizarea cheltuielilor de operare.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA