Colliers: Bucureștiul a generat 70% din tranzacțiile cu terenuri în 2017

Ovidiu Posirca

, Real News

Tranzacțiile cu terenuri, exceptând segmentul industrial, s-au ridicat la 350 de milioane de euro în 2017, aceasta fiind una dintre cele mai mari valori din ultimul deceniu, potrivit firmei de consultanță imobiliară Colliers International.

Datele Colliers arată că 70% dintre tranzacții au fost înregistrate în Capitală, cererea venit în principal din partea dezvoltatorilor de proiecte rezidențiale și de birouri.

Cele mai active zone au fost centrul și nordul Capitalei: Bulevardul Expoziției, Bucureștii Noi și zona Băneasa – DN1 -Jandarmeriei – datorită viitorului pol de birouri din zona Expoziției, dar și zonele Floreasca-Barbu Văcărescu, Aviației și Pipera.

Cererea din sectorul de retail a fost mult mai bine reprezentată la nivel de țară decât în București. Sunt vizate toate orașele cu deficit de spații moderne de retail, inclusiv cele cu o populație sub 100.000 de locuitori, potrivit Colliers.

“Piața de terenuri traversează cea mai bună perioadă din ultimii 10 ani. Cererea s-a diversificat în decursul anului 2017 din punct de vedere al zonelor de interes și al sectoarelor imobiliare care au nevoie de suprafețe pentru noi dezvoltări. Mai mult, investitori noi și-au făcut intrarea pe această piață, atrași de randamentele superioare oferite de dezvoltarea imobiliară în piața locală comparativ cu alte piețe sau sectoare economice”, spune Sînziana Oprea, director asociat în departamentul de terenuri al Colliers.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply