Care sunt tendințele de amenajări interioare în primăvara-vara lui 2023

Cu fiecare nou sezon vine o oportunitate de a reîmprospăta spațiile de acasă și de a le oferi mai mult stil, frumusețe și funcționalitate, potrivit designerilor de la Covet House, care sugerează atât o atmosferă ce redă un sentiment de seninătate similar unui Spa, cât și un boost decorativ de bucurie, amuzant și bogat în modele.

Sursă: Covet House

Experții Covet House sunt de părere că, anul acesta, alegerile de design vor continua să promoveze confortul și stabilitatea în fiecare locuință. Cu atât de multe lucruri care se întâmplă în lumea de astăzi – adesea nesigure și stresante – se va produce o schimbare spre echilibru, calm și simplitate. Uneori, mici îmbunătățiri în materie de design sunt tot ce trebuie pentru a da unei camere un aspect proaspăt, ca rupt din reviste.

Astfel, anul acesta este de așteptat ca lămpile cu elemente statement să devină foarte populare. De fapt, designerii vor avea tendința de a exagera dimensiunile pentru a crea interes și pentru a adăuga o notă de amuzament. O lampă de acest tip poate înnobila o cameră cu o strălucire ambientală frumoasă, ținând cont de faptul că o opțiune reglabilă elegantă nu numai că va avea un impact, dar va și proiecta o lumină directă exact acolo unde este nevoie.

Spring and summer trends reunion copy 1024x728 - Care sunt tendințele de amenajări interioare în primăvara-vara lui 2023 Spring and summer trends reunion 1 copy 875x1024 - Care sunt tendințele de amenajări interioare în primăvara-vara lui 2023

Designerii de mobilier au sesizat oportunitatea de a aduce oamenii din nou împreună, iar această abordare aduce în prim-plan o selecție de scaune și canapele care au ca scop încurajarea artei conversației în persoană.

În 2023, curbele sunt menite să confere instantaneu personalitate unui spațiu și să creeze un sentiment de rafinament și feminitate. Ele aduc un aspect trendy și tineresc oricărui spațiu – sau adaugă o notă elegantă și stilată – în funcție de modul în care sunt folosite.

Totodată, pereții falși și plăcile texturate revin în forță. Prima variantă are o distincție care o deosebește de finisajele metalice dure, adăugând o calitate reconfortantă unui spațiu, la care clienții sunt sensibili în prezent. Dacă este vorba de ipsos, atunci este un produs realizat în întregime sau în mare parte manual, iar clienții recunosc valoarea adăugată pe care acesta o aduce. Pe de altă parte, de la pardoseli și contrablaturi, până la cabine de duș, șeminee și chiar pereți întregi, plăcile tactile împrumută oricărei suprafețe acea senzație organică, artizanală, păstrând în același timp contraste și variații foarte subtile.

Plaster and textured tiles 1 copy 1024x1024 - Care sunt tendințele de amenajări interioare în primăvara-vara lui 2023 Variety of colors 2 copy 1024x751 - Care sunt tendințele de amenajări interioare în primăvara-vara lui 2023

În schimb, ce poate fi mai emblematic pentru o viață activă decât o paletă de culori vibrante? Interioarele albe și neutre își pierd din popularitate în favoarea unor nuanțe mai vesele, chiar dacă acestea apar doar ca accente. Potrivit actualelor tendințe, este important să adăugăm contrast, căldură și dimensiune spațiilor neutre. Oamenii optează mai nou pentru tonuri calde și culori saturate la nivelul decorului, covoarelor și pernelor, pentru un aer mai primitor și mai multă substanță.

Nu trebuie ignorat nici faptul că, odată cu venirea primăverii și a verii, tendința de a aduce elementele exterioare în interiorul locuințelor va continua, de data aceasta într-un mod mai sofisticat, cu încorporarea plantelor și a materialelor naturale. În 2023, oamenii vor proiecta spații în armonie cu lumea naturală, dar care rămân stilate și moderne. Acesta este un truc de design care sporește serenitatea, dar și textura și caracterul unui spațiu. În timp ce experții în materie de locuințe pledează pentru case mai ecologice, designul sustenabil va rămâne prioritar.

Designul nostalgic își are rolul său în 2023, unde ideea de stil granny-chic evoluează într-o direcție mai rafinată. Revenirea neoclasicismului, cu linii foarte detaliate și simetrice, reprezintă o evoluție naturală după popularitatea stilului mid-century modern. Decorul îmbină cu ușurință diverse perioade și stiluri, concentrându-se pe eleganță și rafinament și reușind să evite afișarea cu ostentație a bogăției. Această predilecție pentru măiestria artizanală poate fi, de asemenea, un sinonim pentru exprimarea individuală.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.49.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA