ARQA, un nou dezvoltator imobiliar, pregătește investiții majore în piața de real estate

Alex Moldovan

, Real Market

Asocierea dintre fondatorul Pedro Construct, Petre Niculae și omul de afaceri Florin Ababe, aduce pe piață un nou dezvoltator imobiliar, cu capital 100% românesc, sub numele ARQA.

La 30 de ani de existență, Pedro Construct a decis să treacă la nivelul următor și să pornească o nouă linie de business, care vine cu o schimbare de viziune și de strategie pentru toate proiectele următoare. Prin asocierea sa cu Florin Ababe, Petre Niculae a început deja prima dezvoltare sub brandul ARQA – odată cu lansarea ARQA Jolie Village, un ansamblu rezidențial premium din zona de Nord a Capitalei. Din structura de management ARQA, va face parte și Lucia Niculae, care va ocupa funcția de Chief Investment Officer. 

„Construim pentru viitor! Suntem aici de trei generații și vom fi prezenți cel puțin încă trei generații. Proiectele noastre și anii de experiență ne arată încrederea pe care ne-au acordat-o clienții noștri în tot ceea ce facem. ARQA este proiectul viitorului, prin care Pedro Construct, se angajează să ofere pieței imobiliare, prin dezvoltările sale, noi standarde și valori”, declară Petre Niculae, fondatorul Pedro Construct. 

ARQA pregătește investiții majore în piața de real estate pentru anii următori, demers care a început deja cu investiția de peste 20 de milioane de Euro în ARQA Jolie Village, primul proiect rezidențial din portofoliul ARQA. Investițiile vor continua anul acesta cu încă două ansambluri în zona de Vest a Bucureștiului.

În următorii 5 ani, ARQA are proiectate deja aproximativ 5.000 de unități locative în proiecte din București și analizează mai multe terenuri în principalele orașe din țară.

„Mă onorează asocierea cu Petre Niculae și mă bucur să anunțăm, astăzi, împreună, intrarea pe piață a ARQA, companie prin care vom duce mai departe toată experiența și expertiza Pedro Construct, un constructor de la care am învățat atât de multe. ARQA este o afacere 100% românească ce va fi o referință pentru dezvoltările din țara noastră și ne dorim să ducem conceptele noastre și la nivel international”, spune Florin Ababe, CEO-ul ARQA.

Pedro Construct, una dintre cele mai mari companii de construcții din România, a fost fondată în 1993 și a construit de-a lungul celor 30 de ani de activitate clădiri rezidențiale și clădiri de birouri și spații comerciale.

„Mă bucur să mă implic și în afacerea ARQA – păstrându-mi în continuare și rolul de Business Development Manager în cadrul Pedro Construct – care duce experiența companiei tatălui meu mai departe, într-o formulă complexă și cu o viziune către viitor, calitate, sustenabilitate și noi comunități, prin care crește calitatea vieții urbane”, explică Lucia Niculae, Chief Investment Officer ARQA.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA