eMAG obține finanțare pentru un centru logistic lângă Budapesta

Finanțarea obținută de la Alpha Bank de către eMAG, cel mai mare retailer online din România, susține construcția unui centru logistic eMAG de ultimă generație lângă Budapesta.

Centrul din Ungaria are o capacitate de până la 120.000 de metri pătrați, reprezentând o investiție de peste 100 de milioane de euro. Este prima investiție logistică la scară largă în afara României și face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG în regiune. În prima fază, în decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane de euro sub formă de credit-punte, arată un comunicat de presă al băncii.

Compania se angajează, de asemenea, să respecte  standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Investiția în centrul logistic de peste 100.000 de metri pătrați de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune și permite extinderea transfrontalieră pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace”, a declarat Tudor Manea, CEO al eMAG.

Sergiu Oprescu, președinte executiv al Alpha Bank România și director general al rețelei internaționale Alpha Bank Group, a adăugat că exemplul eMAG să fie preluat pe o scară largă de către reprezentanții mediului de business românesc.

Alex Moldovan

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA