Proiectele imobiliare europene care au primit o nouă viață

Unele dintre cele mai importante proiecte imobiliare renovate la nivel european în perioada 2020-2021 au fost premiate în cadrul MIPIM, cel mai însemnat eveniment dedicat industriei de real estate.

În cadrul categoriei au fost incluse clădiri care au primit o nouă viață prin lucrări de renovare, extindere sau transformare cu scopul de a răspunde unor noi standarde și cerințe din partea beneficiarilor.

Astoriahuset and Nybrogatan 17

Stockholm, Suedia

Foto 01 copy 1024x944 - Proiectele imobiliare europene care au primit o nouă viață

Prin intermediul Astoria, arhitecții de la 3XN au unit vechea și noua arhitectură din inima Stockholmului.

Situat în Östermalm, centrul istoric al orașului Stockholm, proiectul Astoriahuset and Nybrogatan 17 constă într-o clădire renovată din 1873, cu mai multe etaje, care este conectată cu o altă clădire nouă de birouri. Clădirea existentă, care găzduia anterior birouri și un cinematograf, a suferit o transformare care a readus-o la funcția sa inițială, cea de clădire rezidențială.

Proiectul a fost dezvoltat de către Humlegården.

Cukrarna Gallery

Ljubljana, Slovenia

Foto 02 copy 1024x341 - Proiectele imobiliare europene care au primit o nouă viață

Cukrarna, o fostă rafinărie de zahăr, a fost construită în 1828. A fost distrusă de un incendiu în 1845 și a devenit ulterior o fabrică de tutun și textile, o cazarmă militară și un azil pentru persoanele fără adăpost. A fost, de asemenea, o locuință temporară pentru poeții și scriitorii din perioada modernă a Sloveniei și este, prin urmare, ferm ancorată în subconștientul național ca un simbol cultural important.

Ideea-cheie a fost de a elimina toate structurile interne ale clădirii, păstrând doar învelișul istoric, și de a o transforma într-un spațiu multifuncțional pentru arta contemporană.

Cukrarna reprezintă un spațiu nou și revoluționar în cadrul infrastructurii culturale din Ljubljana. Proiectul a fost realizat de către arhitecții Marko Studen, Jernej Šipoš și Boris Matić, iar dezvoltatorul a fost compania Scapelab.

La Grand Poste

Liège, Belgia

Foto 03 copy 1024x675 - Proiectele imobiliare europene care au primit o nouă viață

Mai mult decât un simplu loc de muncă, La Grand Poste este un spațiu dedicat companiilor creative și antreprenorilor din noua economie. Un adevărat hub, pe lângă cele 200 de spații de co-working și birouri, dispune de o piață de alimente, o fabrică de bere artizanală, săli de curs, mai multe studiouri multimedia și săli de conferințe. La acestea se adaugă locuri exclusiviste destinate organizării de evenimente unice, cum ar fi terasa panoramică de pe acoperiș, care oferă o vedere spectaculoasă asupra orașului Liège și a râului Meuse.

Această clădire de la începutul secolului al XX-lea a reprezentat fostul sediu al poștei belgiene din Liège și are o valoare arhitecturală semnificativă. Arhitectul proiectului a fost ALTIPLAN, în timp ce dezvoltarea a fost realizată de firmele Noshaq Immo și BPI Realestate.

The Medelan

Milano, Italia

Foto 04 copy 1024x764 - Proiectele imobiliare europene care au primit o nouă viață

La câțiva pași de Dom și foarte bine conectată la sistemul de transport public, The Medelan este o clădire cu destinație mixtă, cu opt etaje. Două lobbyuri impunătoare și trei curți mari cu grădini alcătuiesc spațiile comune ale clădirii, deservind: birouri flexibile de clasă A cu terase unice care oferă priveliști incredibile, spații comerciale prestigioase care creează o experiență de shopping de neuitat, restaurant și bar dedicate celei mai rafinate bucătării și culturii cocktailurilor.

Certificările LEED Platinum și WELL Silver garantează cele mai înalte standarde de sustenabilitate și calitate a mediului înconjurător. The Medelan își propune să devină cea mai importantă destinație de lifestyle 24/7 din oraș. Proiectul este realizat de arhitecții de la Studio Genius Loci Architettura, iar dezvoltatorul a fost DeA Capital Real Estate SGR.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.46.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA