Globalworth obține 47 de certificări ESG în 2022

Ovidiu Posirca

, Real News

Grupul imobiliar Globalworth a primit 47 de certificări tip ESG pentru portofoliul din România. Rezultatul vine pe fondul eforturile companiei de a investi în proprietăți eficiente din punct de vedere energetic.

Unul dintre cele mai importante aspecte în ceea ce privește sustenabilitatea a fost punctajul obținut pentru Globalworth Square. Proiectul a obținut BREEAM Outstanding Accreditation, cu un scor de 99%, plasând clădirea pe locul 3 la nivel mondial la momentul certificării.

„În cadrul Globalworth, viziunea noastră este de a construi un portofoliu mai verde și mai prietenos cu mediul, întrucât considerăm că aceasta este cea mai bună modalitate de a da înapoi comunitățile locale, investitorilor, chiriașilor, partenerilor noștri și persoanelor care lucrează sau locuiesc în apropierea clădirilor noastre. Obținerea acestor certificări a reprezentat un proces foarte riguros, iar succesul nostru indică faptul că suntem cu adevărat dedicați celor mai bune practici, calității înalte și dezvoltării permanente”, a explicat Marian Popa, director general al Globalworth România.

În cursul anului trecut, grupul a reînnoit certificările LEED și BREEAM pentru o serie de clădiri de birouri. Totodată, Globalworth a obținut certificarea WELL Health-Safety pentru toate birourile, la care se adaugă certificarea de accesabilitate pentru persoanele cu dizabilități pentru 16 clădiri de birouri.

Portofoliul Globalworth avea o valoare totală de 3,2 miliarde de euro la mijlocul anului trecut. Compania este active imobiliare în Polonia și România. Pe plan local, Globalworth este cel mai mare proprietar de clădiri de birouri și un jucător emergent pe segmentul spațiilor industriale și de logistică.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA