JLL: Investiții imobiliare de peste 400 de milioane de euro în negociere

Ovidiu Posirca

, Real News

Piața tranzacțiilor imobiliare se află pe o tedință de creștere, iar în sectorul comercial sunt negocieri în acest moment pentru proiecte care totalizează peste 400 de milioane de euro, potrivit agenției de consultanță imobiliară JLL România.

Dacă toate tranzacțiile vor fi încheiate până la finalul anului, piața de investiții ar putea depăși 700 de milioane de euro, după rezultatul de 309 milioane de euro din prima jumătate a lui 2021.

Tranzacțiile aflate în faza de negociere includ în mare parte proiecte de birouri și retail. 

Consultanții JLL notează faptul că Bucureștiul a continuat să fie destinația preferată a investitorilor, cumulând 69% din volumul total tranzacționat în primul semestru, urmat de Timișoara, Iași și Oradea.

„România oferă oportunități foarte atrăgătoare în segmentul proprietăților imobiliare comerciale din perspectiva prețurilor”, a explicat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

Nivelul yieldurilor (randamente – n.r.) prime a rămas la un nivel înalt pe piața locală. Astfel, birourile au un yield de 7%, iar proiectele industriale ajung la 8%. Proiectele de retail au înregistrat o creștere de 25 de puncte de bază (bps) până la 7,25%.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA