Investitorii europeni, tot mai interesați de sectorul rezidențial

Activele imobiliare cu componentă rezidențială sunt tot mai căutate de investitorii europeni care vor să-și diversifice portofoliile, iar aproape 80% dintre aceștia subliniază ca principală barieră pentru acest tip de investiții lipsa de produse care ar putea fi achiziționate, potrivit unui sondaj al agenției de consultanță imobiliară JLL România.

Procentul respondenților care sunt interesați să crească alocările financiare pentru acest sector a crescut de la 41% la 59% în ultimii doi ani, astfel că impactul pandemiei nu a făcut decât să accentueze potențialul investițional al acestui sector.

„Avem deja solicitări din partea fondurilor de investiți care caută proiecte rezidențiale destinate închirierii. Este un început bun și credem că acest segment de piață ar putea să atragă fonduri importante în viitorul apropiat”, a declarat Andreea Hamza, senior director Living Department în cadrul JLL România.

Cercetarea JLL include opiniile celor mai mari investitori de pe piață, cu active în administrare de aproximativ 9,5 mii de miliarde de euro, din care 100 miliarde de euro reprezintă investiții în proprietăți rezidențiale din Europa.

Clasa de investiții rezidențiale include căminele studențești, locuințe de tip co-living, micro-living, proprietăți multifamiliale și active imobiliare pentru asistență medicală.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply