Sectorul imobiliar, în topul tranzacțiilor M&A în T1

Ovidiu Posirca

, Real Market

Piața fuziunilor și achizițiilor a ajuns la peste 600 de milioane de euro în primele trei luni ale anului, scăzând în volum cu 26% față de perioada similară a anului trecut, relevă un raport al firmei de servicii profesionale PwC.

Cele mai multe tranzacții au fost realizate de investitorii strategici în sectoare dinamice precum IT&C, imobiliare și servicii private de sănătate.

„Dacă noua realitate sanitară și economică a determinat transformări în structura concurențială a unor sectoare, cu tendințe de consolidare ce au dinamizat tranzacțiile cu cumpărători strategici, apetitul fondurilor pentru achiziții a scăzut în prima jumătate a anului trecut, cu o ușoară îmbunătățire pe finalul acestuia. Ne așteptăm ca în 2021 fondurile de investiții să revină cu mai mult avânt, în acest moment fiind mai multe tranzacții în derulare, în care sunt implicați investitori financiari”, spune Dinu Bumbăcea, partener și liderul departamentului de Consultanță pentru Afaceri în cadrul PwC România. 

Sectorul de logistică și transport a înregistrat tranzacții importante la început de an, fiind segmentul care a continuat să se dezvoltate în pandemie.

Astfel, Fortress REIT a cumpărat un parc logistic în Chitila pentru 30 de milioane de euro, iar fondul de investiții Oresa Ventures a achiziționat parcul logistic și industrial Solo Iași de la Tester Group.

În 2020, piața de M&A din România a totalizat 4,9 miliarde de euro, față de 5,2 miliarde de euro în 2019, potrivit PwC. Volumul tranzacțiilor de investiții din piața imobiliară a ajuns la aproape 1 miliard de euro în 2020.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply