Cele mai noi proiecte rezidențiale din Capitală

Catalin Socol

, Real Market

Piața rezidențială din București este, de departe, cea mai efervescentă și atractivă din întreaga țară. Noile proiecte rezidențiale care au împânzit în ultimii ani Capitala vin să satisfacă nevoia tot mai crescută a bucureștenilor de locuințe noi – la standarde de locuire moderne – și să înlocuiască vechile blocuri comuniste, pentru o nouă categorie de clienți, medium-high, în plină consolidare.

Atât cu scop de locuință personală, dar și ca investiție, apartamentele noi din Capitală se construiesc și se vând într-un ritm mai amețitor ca niciodată și nici măcar pandemia nu a reușit să pună frână acestui trend. Dacă prețurile locuințelor s-au menținut în creștere ușoară chiar și în 2020, nici numărul tranzacțiilor imobiliare nu s-a domolit, ba chiar pare să crească. În plus, noul prag majorat al cotei reduse de TVA, pentru construcții noi, va face mai atractive din punct de vedere al prețului și mult mai ușor vandabile apartamentele de trei și patru camere din zonele centrale și semicentrale.

noi proiecte 3 - Cele mai noi proiecte rezidențiale din Capitală

O serie de noi ansambluri rezidențiale de dimensiuni importante, ce se vor finaliza în mai multe stadii de execuție, au început construcția și vânzarea de apartamente anul acesta, în zonele de nord, de vest și centru ale Capitalei. Cea mai căutată zonă pentru dezvoltatorii imobiliari este cea de nord, unde în ultimii ani și-au făcut simțită prezența nume sonore ca Forte Partners, Gran Via Real Estate, One United Properties, Eden Capital Development, PSC Contractor & Developer și Cordia.

Dezvoltatorul belgian Speedwell a demarat recent construcția și vânzarea noului său proiect, localizat în zona Jandarmeriei, The Ivy. „În acest frumos nou cartier al Bucureștiului, prin cele 800 de apartamente ale complexului The Ivy, am creat un mediu unic pe măsura celor mai exigente gusturi, indiferent de stilul de viață. Cu o varietate mare de studiouri și apartamente de două, trei și patru camere, aici poţi găsi locul perfect construit în jurul nevoilor tale”, notează dezvoltatorii pe site-ul dedicat proiectului. Complexul urmează să fie construit în patru etape, iar prima fază de execuție va include 228 de apartamente. Pe lângă designul exterior deosebit, spațiile vitrate floor-to-ceiling și dispunerea inteligentă a blocurilor, proiectul va oferi viitorilor rezidenți facilități precum parcare subterană, spații verzi generoase, piscină, grădiniță, magazin, sală de fitness și restaurant. Apropierea față de pădure ar urma să aducă un plus în privința liniștii și aerului curat, atât de problematic în ultima perioadă în Capitală, iar localizarea în zona Băneasa, pe strada Jandarmeriei, poziționează ansamblul aproape de toate punctele de interes ale zonei de nord.

Acesta este cel mai mare proiect rezidențial pe care dezvoltatorul belgian l-a început până în momentul de față.

Tot în zona de nord, un alt proiect care se remarcă prin design și prin conceptul cu totul inedit este Arbo, noul cartier din Mogoșoaia. „Matematica rezidențială Arbo Residence: mediul urban poate include în componentele sale natura, iar natura nu exclude farmecul unui stil de viață metropolitan, bazat pe confort și tehnologie”, scriu dezvoltatorii pe site-ul propriu. Trebuie să recunoaștem că acest concept al apropierii de natură, blocurile terasate, cu un design exterior absolut special, cât și ideea de comunitate creată pe baza unor valori comune sunt foarte atractive pentru cumpărătorul bucureștean, care apreciază evadarea din aglomerație, liniștea și un mediu prietenos. Amplasat la ieșirea din oraș, în Mogoșoaia, Arbo Residence oferă un acces rapid pentru oricine își desfășoară activitatea cu preponderență în zona de nord, la un preț accesibil. Apartamentele cochete și pline de lumină naturală par a fi alegerea ideală pentru tinerii bucureșteni.

noi proiecte 2 - Cele mai noi proiecte rezidențiale din Capitală

Pentru apartamentele noi cu două și trei camere, Indicele imobiliare.ro a înregistrat o creștere de 3,8%, respectiv 3%, față de luna corespondentă a anului precedent. Creșterile sunt mult mai mici în cazul apartamentelor cu o cameră sau al celor vechi – aproximativ 1%. Cele mai puternice scăderi sunt în rândul apartamentelor noi cu patru camere și mai mult, unde s-a înregistrat o scădere a Indicelui de circa 12%.

Zona de vest este și ea un punct important pe harta investițiilor imobiliare, iar dezvoltatori ca Pedro Construct, Gran Via Real Estate și Novum Invest au ridicat mai multe proiecte de mari dimensiuni în această zonă, cu un real succes. Trio Bridge View și New World Militari sunt două noi ansambluri rezidențiale cu un număr mare de unități ce urmează a fi livrate, care au început construcția anul acesta.

„Cele trei blocuri vor asigura o priveliște panoramică de excepție celor care vor alege un apartament la înălțime, iar lista de finisaje și dotări tehnice reprezintă doar o fațetă a succesului pe care mizăm”, declară reprezentanții proiectului Trio Bridge View. Amplasat în zona Regie, la câteva minute de mers pe jos față de stația de metrou Crângași, complexul se vrea a fi potrivit atât pentru tinerii care lucrează în zonă, având în vedere dezvoltarea puternică a noului centru de birouri din zona de vest, dar și pentru studenți, deci implicit și pentru investitorii care își doresc un apartament ușor închiriabil.

noi proiecte 1 - Cele mai noi proiecte rezidențiale din Capitală

Un alt ansamblu ce a demarat construcția anul acesta este New World Militari, localizat în apropierea ieșirii spre Autostrada A1 a cartierului. Cu trei imobile de apartamente, cu un regim de înălțime de 2S+P+6E, complexul se situează în zona de affordable market și cuprinde doar apartamente de tip studio și de două camere, la prețuri accesibile.

În același timp, alți dezvoltatori au ales să își continue investițiile. Vivenda Residencias, a dezvoltatorului spaniol Hercesa, continuă spre ultimele faze de execuție, iar ELA Băneasa urmează să finalizeze a doua etapă a proiectului.

Material publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.35, Winter Edition 2021.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply