Cât costă apartamentele cu cele mai frumoase priveliști din Capitală

Cele mai scumpe apartamente din oricare imobil de lux sunt cele poziționate la ultimele niveluri, așa-numitele penthouse-uri, datorită atât teraselor ample, cu vederi spectaculoase, cât și intimității pe care o astfel de locuință ar trebui să ți-o ofere. Fiindcă ce sens ar mai avea terasele, dacă nu ai putea să te bucuri de ele în intimitate? Mai mult, cât de valoros devine un apartament ce dispune de o priveliște inegalabilă?

Ce anume face o proprietate cu adevărat specială? De ce atribute are nevoie un apartament pentru a deveni, într-adevăr, o locuință de lux? Desigur că vorbim de localizare, de facilitățile imobilului, de finisaje, de spațiu sau de… „view”.

view 2 - Cât costă apartamentele cu cele mai frumoase priveliști din Capitală

Din experiența personală, prima dată când am remarcat importanța acestui aspect, al priveliștii, pe care îl consider esențial pentru orice produs care dorește să se poziționeze cu adevărat în gama apartamentelor de lux, a fost cu ocazia primei vizite în complexul Alia Apartments Arcul de Triumf. Construit în anul 2009, odată cu Asmita Gardens, echivalentul Alia pentru zona de sud-est, proiectul bifa toate caracteristicile necesare: localizare premium, la câteva minute de Parcul Herăstrău, facilități complete, ce includeau două piscine, recepție și un lobby impresionant, finisaje cum greu mai întâlneai în Bucureștiul acelor ani. Dintre toate, cea mai puternică impresie, întipărită pe retină până astăzi, mi-a lăsat-o imaginea apusului peste Capitală, văzut de la etajul 17 al unuia dintre turnuri.

Good to know

Penthouse-uri de la 470.000 la 7.000.000 de euro

Un nou „landmark” pentru proprietățile de lux a fost stabilit de către proaspăt finalizatul complex One Mircea Eliade, unde în 2020 s-a realizat și o tranzacție istorică pentru piața apartamentelor din țara noastră, de peste șapte milioane de euro, pentru două penthouse-uri din proiect.

Bineînțeles, cele mai multe apartamente de lux se află situate în zona de nord a Capitalei, concentrate în câteva clădiri reprezentative. One Mircea Eliade, ce a stabilit noi recorduri și a devenit un adevărat punct de reper pentru piața noastră imobiliară, are disponibile spre vânzare, conform site-ului de profil imobiliare.ro, două penthouse-uri, la etajele 13 și 14 ale blocurilor. Cu o vedere superbă spre Parcul Floreasca, Lacul Floreasca și cartierul Primăverii, și orientate către vest, apartamentele vor oferi viitorilor proprietari un adevărat spectacol al apusului văzut peste întreaga zonă de nord și Parcul Regele Mihai I. Cu o mare de vegetație, clădiri istorice și repere emblematice care pot fi admirate de la această înălțime, One Mircea Eliade se poate lăuda cu una dintre cele mai frumoase vederi ale Capitalei. Cele două apartamente, de 205 și respectiv 246 de metri pătrați utili, au prețuri de listare de 1.229.000 de euro plus TVA (aproximativ 6.000 de euro + TVA pe metru pătrat util), respectiv 1.795.000 de euro plus TVA (aproximativ 7.000 de euro + TVA pe metru pătrat util). Mai mult decât atât, penthouse-urile se mândresc cu o înălțime a camerelor de aproape patru metri.

view 4 - Cât costă apartamentele cu cele mai frumoase priveliști din Capitală

Tot în zona fostului Parc Herăstrău, proiectul One Herăstrău Park este locul în care găsim alte câteva proprietăți cu priveliști uimitoare. Finalizat în anul 2018, ansamblul deține două turnuri de 52 de metri înălțime fiecare și 106 apartamente. Turnul de vest are vedere panoramică spre Lacul Herăstrău, iar turnul de est, spre Lacul Floreasca.

O proprietate listată la nu mai puțin de 2,5 milioane de euro plus TVA este situată la etajul 11 al unuia dintre turnuri și asigură o panoramă splendidă asupra Parcului Bordei și a zonei Primăverii. Cu ferestre de tip floor-to-ceiling și suprafețe vitrate ample, mai ales pentru zonele de zi sau relaxare, întinse pe întreaga lungime a pereților exteriori, penthouse-ul oferă un view care amintește de filmele americane. La fel ca în cazul proiectului One Mircea Eliade, dezvoltatorii au optat pentru o înălțime mai mare a camerelor, ce face ca efectul produs de suprafețele vitrate mari să fie cu atât mai impresionant. Cu o suprafață utilă de 300 de metri pătrați și un design futurist, apartamentul poate fi inclus, fără rezerve, în categoria produselor de lux.

Tot în această clădire este scos la vânzare un triplex (un apartament dispus pe trei niveluri), cu o vedere, de data aceasta, spre zona Aurel Vlaicu. Dacă până acum proprietățile descrise aveau priveliști către zone verzi întinse, iată că ferestrele acestui superb apartament sunt orientate înspre zona de birouri cu cele mai înalte clădiri ale Capitalei, pentru cei care sunt mai degrabă atrași de peisajul junglei urbane. Cu aceleași caracteristici, tavan înalt, suprafețe vitrate ample, desfășurate pe întreaga înălțime a camerelor, noaptea aduce acestei proprietăți o vedere uimitoare asupra celei mai importante zone de afaceri a Bucureștiului. Mai mult, apartamentul de 225 de metri pătrați utili vine și cu o terasă de 120 de metri pătrați, de unde se poate admira imaginea lacurilor Floreasca și Herăstrău.

Un alt imobil reprezentativ pentru zona Parcului Regele Mihai I este Gafencu 49, un complex rezidențial de o dimensiune impresionantă, ce este localizat în apropierea Pasajului Aerogării. Cu facilități complete, un penthouse cu cinci camere, de 390 de metri pătrați utili, înconjurat de terase, costă aici nu mai puțin de 1,89 milioane de euro plus TVA. Situat la etajul 10 al imobilului, apartamentul oferă o vedere panoramică asupra zonei de nord și a Lacului Herăstrău.

Apropiindu-ne de zona centrală, Circului Park Tower, finalizat în anul 2016, își încântă rezidenții cu o priveliște minunată asupra Parcului Circului și zonei Barbu Văcărescu. La etajul 14 (din 15) al imobilului, găsim spre vânzare o proprietate de 159 de metri pătrați utili, listată la prețul de 470.000 de euro. Cu o orientare spre apus, terasa spațioasă a apartamentului face, cu siguranță, deliciul serilor toride de vară.

view 3 - Cât costă apartamentele cu cele mai frumoase priveliști din Capitală

Asmita Gardens este probabil cel mai cunoscut proiect rezidențial al zonei de sud-est a Capitalei, situat în imediata apropiere a Deltei Văcărești și la aproximativ zece minute de mers cu mașina față de centrul orașului. Proiectul a fost ridicat în anul 2009 și include cea mai înaltă clădire rezidențială din București, cu nu mai puțin de 25 de etaje.

Penthouse-ul din cel mai înalt turn al Asmita Gardens are o suprafață interioară de circa 300 de metri pătrați și o terasă de 200 de metri pătrați, cu o panoramă de 360 de grade, fiind unicul apartament de pe etaj. Oferind vederi grandioase atât asupra răsăritului, cât și a apusului, apartamentul este absolut impresionant. Ferestrele ce acoperă întreaga suprafață a pereților exteriori aduc lumină și o priveliște spectaculoasă pentru fiecare cameră a penthouse-ului. De asemenea, zona de zi este proiectată cu un gol de supantă ce dă o notă elegantă spațiului. Proprietatea se află la vânzare la un preț la fel de impresionant, de 1,9 milioane de euro.

Material publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.35, Winter Edition 2021.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply