Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

Diana Nita

, Real News, Real VIP

Atunci când eşti vedetă de film, cântăreţ cu milioane de discuri vândute, showman, mogul media, star NBA sau regizor celebru în Cetatea Filmului, banii reprezintă un „accesoriu” la îndemână, ba chiar apare o întrebare la ordinea zilei: în ce mai investesc astăzi?

Una dintre numeroasele opţiuni ale vedetelor în această privinţă constă, desigur, în adevărate colecţii de proprietăţi imobiliare, care mai de care mai extravagante, pentru că, şi aici, competiţia îşi spune cuvântul. Într-un clasament neoficial al celor mai luxoase şi mai costisitoare proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood, câteva pot fi considerate adevărate repere în materie.

Bill Gates: un complex imobiliar de 145 de milioane de dolari

Bill Gates 2011 - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la HollywoodCofondatorul Microsoft, Bill Gates, și soția lui, Melinda, au cheltuit 63 de milioane de dolari pentru a construi mega-complexul din Medina, Washington, pe parcursul a peste șapte ani. Proprietatea se numește Xanadu 2.0, o referire la filmul „Cetăţeanul Kane”, iar dacă cuplul ar vrea să o vândă astăzi, preţul acesteia ar porni de la aproximativ 145 de milioane de dolari. Complexul se întinde pe aproape 6.000 de metri pătraţi și, cu toate că are șase bucătării și 24 de băi, acesta dispune doar de șapte dormitoare. În schimb, deloc surprinzător, reşedinţa este dotată cu tehnologie de ultimă oră și, de asemenea, găzduiește o colecție de artă și artefacte de o valoare inestimabilă – doar manuscrisul original al lui Leonardo da Vinci valorează 31 de milioane de dolari.

bill gates - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

LeBron James: proprietăţi imobiliare de zeci de milioane de dolari

lebron - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la HollywoodCând faimosul baschetbalist a semnat contractul cu echipa Los Angeles Lakers, în 2018, el a avut nevoie de o casă în L.A., pe lângă cea de 21 de milioane de dolari pe care o cumpărase în 2017 în acelaşi oraş. A fost momentul în care a devenit proprietarul unei vile cu opt dormitoare și 11 băi, în valoare de 23 de milioane de dolari, situată în cel mai șic și mai bogat cartier, Brentwood. Construcţia ultramodernă este amenajată cu materiale preţioase cum ar fi marmura și podele din lemn de stejar franțuzesc. Există, de asemenea, o terasă pe acoperiș, un dormitor principal cu un patio privat, un salon pentru fumat și o pivniță de vinuri. Deși casa are o sală de gimnastică dotată cu toate echipamentele de întreţinere necesare, în mod surprinzător, nu include și o sală de baschet.

Lebron James.max 784x410 1 - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

În plus, odată cu câştigarea titlului de campioană de către LA Lakers în acest an, sportivul a mai achiziționat o proprietate în Beverly Hills, cu o istorie fascinantă, construită în anul 1934, care i-a aparţinut legendarei Katharine Hepburn. Aceasta se întinde pe 10.117 metri pătrați, deține patru dormitoare, fiecare cu baie privată, şi include și două case de oaspeți. Starul NBA a cumpărat-o contra sumei de 36,8 milioane de dolari, sumă pe care a câştigat-o doar în acest sezon evoluând în meciurile susţinute de celebra echipă de baschet.

Lady Gaga: vilă pe malul oceanului, de 24,5 milioane de dolari

În anul 2014, Lady Gaga a cheltuit 22,5 milioane de dolari pe vila din Malibu, California. Aceasta înseamnă că, în prezent, valoarea casei a ajuns la aproape 25 de milioane de dolari. Spre deosebire de atât de multe alte vedete ale căror reşedinţe sunt amplasate în comunități închise, vila cântăreţei se află pe malul oceanului, într-un cartier obişnuit. Vizitatorii sunt întâmpinați de un drum lung de acces, flancat de grajduri, hambare și un hipodrom. Arhitectura vilei este inspirată de tradiționalele case din sudul Franței.

Lady gaga house - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

Jennifer Lopez: conac rustic de 28 de milioane de dolari

Deţinătoare a nenumărate proprietăţi imobiliare, în SUA, dar şi în alte colţuri ale lumii, a căror valoare ajunge la milioane de dolari, J.Lo este o neobosită colecţionară în domeniu. Printre cele mai scumpe reşedinţe ale vedetei este şi cea în valoare de 28 de milioane de dolari, din Bel-Air, construită în stilul unui conac rustic de inspiraţie franceză și proiectată de celebrul arhitect Samuel Marx în 1940. Pe lângă corpul principal, proprietatea dispune de o casă de oaspeţi, o parcare cu 17 locuri, o sală de cinema de 30 de locuri și un pub.

jennifer lopez alex rodriguez aerial house tour 2 copy - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

Mel Gibson: refugiu de 29,8 milioane de dolari în jungla din Costa Rica

O proprietate cât se poate de exotică a starului din „Armă mortală”, refugiul său din jungla costaricană este cunoscut sub numele de Playa Barrigona. Dispunând de peste 400 de acri de pădure tropicală, proprietatea include mai mult de două mile de plajă, cu vedere la Oceanul Pacific. Corpul principal, numit Casa Guanacaste, are șapte dormitoare și opt băi. În anul 2017, casa a fost listată pentru 29,8 milioane de dolari, în scădere față de prețul cerut inițial, de 35 de milioane de dolari.

cire playa barrigona exterior result copy - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

Michael Jordan: vilă de 14,7 milioane de dolari, într-un cartier exclusivist de golf

Una dintre multele vile deţinute de Michael Jordan se află în exclusivista enclavă rezidențială Jupiter Island din Florida. În 2010, anul în care sportivul a devenit proprietarul acesteia, vila în cauză a fost cea mai scumpă proprietate fără acces la mare din regiunea Palm Beach. Aceasta numără șase dormitoare la etaj și nu mai puțin de 11 în total. Adevăratul avantaj al proprietăţii îl constituie, cu toate acestea, amplasarea sa în extrem de selectul Bears Club, o comunitate de golf proiectată de Jack Nicklaus.

George Lucas: reşedinţă de 100 de milioane de dolari

Faimosul regizor George Lucas a început construcţia la Skywalker Ranch în 1978, chiar în anul ulterior lansării celebrului „Star Wars”. Din cei 4.700 de acri pe care îi deţine în proprietate, numai 15 acri au fost folosiţi pentru a dezvolta un adevărat paradis în mijlocul căruia tronează o construcţie impresionantă, a cărei valoare se ridică la aproximativ 100 de milioane de dolari.

George lucas.rsquare.w1200 - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

De fapt, aceasta nu este reședința principală a lui Lucas, regizorul folosind-o frecvent ca loc pentru întâlnirile de lucru şi ca spaţiu în care îşi pune la punct proiectele cinematografice. Pentru ca frumuseţea naturală a locului să nu fie afectată în niciun fel, parcarea proprietății a fost amenajată în subteran. Printre atracţiile locului se numără Lacul Ewok, ferma de dimensiuni considerabile, o colecţie de obiecte de artă de renume mondial și o sală pentru proiecţii cinematografice cu 300 de locuri, despre care se spune că este dotată cu cel mai sofisticat sistem de sunet din lume.

george lucas - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

Oprah Winfrey: locuinţă de 101 milioane de dolari

Una dintre numeroasele proprietăţi imobiliare ale realizatoarei de show-uri TV, Oprah Winfrey – toate spectaculoase, de altfel –, se află în Montecito, California. Nu este o casă în sensul clasic al cuvântului, ci o proprietate care se întinde pe 42 de acri, pe care vedeta TV a cumpărat-o cu 50 de milioane de dolari în 2001. În prezent, valoarea acesteia depăşeşte 100 de milioane de dolari.

Oprah 2 - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

Cunoscută sub numele de Promised Land, proprietatea are ca element central o construcţie de aproximativ 500 de metri pătraţi, pe lângă mai multe grajduri pentru cai și un hipodrom, livezi de avocado și alte fructe exotice sau terenuri îngrijite până la ultimul detaliu.

Hugh Hefner: fost deţinător al unui conac de 113 milioane de dolari

Hugh Hefner a cumpărat conacul Playboy în 1974, pentru un milion de dolari. 40 de ani mai târziu, și nenumărate petreceri de pomină în tot acest timp, în 2016, un miliardar pe nume Daren Metropoulos a achiziționat conacul contra sumei de 105 milioane de dolari, probabil fără celebrii iepuraşi Playboy incluşi. În prezent, această proprietate valorează aproximativ 113 milioane de dolari. Aproape la fel de faimoasă precum primul său proprietar, construcţia este un conac în stil Tudor gotic de peste 2.000 de metri pătraţi, cu 29 de camere, un teren de tenis, dar şi cu permis valabil pe parcursul unui an pentru focuri de artificii și licență pentru grădină zoologică.

hugh 2 - Cele mai scumpe proprietăţi imobiliare ale celebrităţilor de la Hollywood

Material publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.34.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply