Tranzacție: S IMMO AG cumpără birourile Campus 6.2-6.3

Ovidiu Posirca

, Real Market

Grupul imobiliar austriac S IMMO AG a cumpărat faza a doua a complexului de birouri Campus dezvoltat de către Skanska într-o tranzacție evaluată la 97 de milioane de euro.

Compania a achiziționat clădirile Campus 6.2 și 6.3 cu o suprafață închiriabilă totală de aproape 38.000 de metri pătrați. Birourile sunt închiriate în întregime către companii multinaționale.

„Suntem convinși în totalitate că piața de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăți vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE și vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor”, a spus Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație al S IMMO AG. În urma tranzacție, portofoliul S IMMO AG a crescut la peste 73.000 mp de birouri. Compania mai deține proiectele The Mark și Sun Plaza Offices din București.

În ciuda crizei sanitare care a dus la creșterea accelerată a muncii la distanță în defavoarea birouri, tranzacțiile din segmentul office au dominat piața în 2020. Astfel, piața tranzacțiilor de investiții a ajuns la 816 milioane de euro până în septembrie, depășind deja rezultatul înregistrat în tot anul 2019.

Clădirea Campus 6.3 a fost deja livrată în octombrie 2020, în timp ce Campus 6.2 urmează să fie finalizată în primul trimestru din 2021 în zona Politehnica din Capitală. Printre facilitățile proiectului se numără o pistă de alergare de 280 de metri pe acoperiș, un amfiteatru și zone comerciale și de servicii.

Firma de avocatură PeliPartners și agenția JLL au asistat Skanska în tranzacție. Agenția CBRE Romania a lucrat cu S IMMO AG.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply