Investițiile imobiliare din România ating 816 milioane de euro la 9 luni

Piața imobiliară din România a înregistrat în cel de-al treilea trimestru un volum total al investițiilor de 408 milioane de euro, în timp ce valoarea tranzacțiilor din piața de investiții a totalizat 816 milioane de euro la 9 luni, potrivit agenției de consultanță imobiliară JLL România.

În ciuda pandemiei, evoluția din primele trei trimestre a depășit deja rezultatul înregistrat în 2019, când volumul total al investițiilor a atins aproximativ 650 de milioane de euro.

Industria a fost ajutată în acest an de încheierea tranzacție de 307 milioane de euro prin care NEPI Rockcastle a vândut portofoliul său de birouri către AFI Europe. A doua cea mai mare tranzacție a fost reprezentată de vânzarea proiectului de birouri Floreasca Park către Resolution Property Investment Management și Zeus Capital pentru 101 milioane de euro,

Tranzacțiile imobiliare record vor fi înregistrate și în piețe regionale, adică în orașe precum Brașov, Cluj-Napoca sau Timișoara, sugerează Marius Șcuta, head of office department & tenant representation la JLL România.

„Dezvoltarea pieței regionale de birouri vine ca o evoluție firească, având în vedere avantajele comparabile cu cele din București pe care principalele orașe din țară le oferă pentru chiriași, dezvoltatori sau investitori”, a spus Șcuta, potrivit unui comunicat.

Închirierile de spații de birouri în orașele regionale au totalizat 57.000 de metri pătrați în primele nouă luni. Volumul închiriat în Cluj-Napoca a fost de 32.600 mp, urmat de Brașov și Timișoara cu 10.900 mp, respectiv 9.400 mp. În Iași au fost închiriați aproximativ 4.200 mp. Stocul total de birouri din cele patru orașe depășește 1 milion mp.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

One Comments

Leave a Reply