Stocul nou de spații industriale și logistice, absorbit aproape integral la nouă luni

Piața de spații industriale și logistice a înregistrat în primele nouă luni livrări de 410.000 de metri pătrați, din care 392.000 mp au fost ocupați deja datorită cererii ridicate din sector, potrivit unui raport al agenției imobiliare JLL România.

Volumul închirierilor din primele nouă luni a fost cu 16% mai mare față de perioada similară a anului trecut.  Aproape jumătate din cerere a venit din sectorul FMCG, în timp ce companiile din producție și distribuție au închiriat 60.000 mp, respectiv 54.000 mp.

„Dezvoltatorii și-au calibrat planurile pe măsura cererii, însă în același timp, activitatea de închiriere a continuat să fie la niveluri similare cu anii anteriori, în ciuda incertitudinilor legate de consum, șomaj, creștere economică”, a declarat Costin Banică, head of industrial department la JLL România.

București a rămas cea mai importantă piață, contabilizând 48% din cererea totală de spații. Urmează Timișoara, Craiova și Arad.

În ultimele 3 luni vor fi mai livrate spații noi pe o suprafață de 180.000 mp, în timp ce la nivelul anului 2020 vor fi finalizate proiecte de 600.000 mp. Astfel, segmentul industrial și de logistică va finaliza anul acesta cu un stoc de peste 5 milioane mp.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA