Un grup de investitori olandezi a reconstruit Magazinul București cu spații de retail, birouri de clasa A și HoReCa.
Proiectul va fi redeschis în urma unei investiții de 6,5 milioane de euro. Clădirea are o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 3.150 metri pătrați, distribuită pe șapte niveluri, care poate acomoda chiriași din zona de retail, birouri și spații de co-working, dar și servicii.
Magazinul București a fost construit în perioada interbelică și a fost unul dintre cele mai importante centre comerciale în perioada comunistă. După Revoluție, magazinul a fost abandonat, fiind retrocedat în anul 2010 moștenitorilor familiei Bunescu. Ulterior, a fost vândut cu peste 4 milioane de euro către investitorii de origine olandeză Gerard Heinen şi Johannes Jozefus Maria Baakman.
Lucrările de reconstrucție a clădirii vechi de 90 de ani au început în septembrie 2018 și s-au încheiat într-un an și jumătate.
„Clădirea păstrează fațada de altădată și reintroduce elemente emblematice ale arhitecturii inițiale, modernizate pentru a se potrivi noului design, printre care copertina de la parter, axul central din sticlă la fațada principală și vitrinele cu sticlă curbă, unice la vremea construcției. Totodată, noul magazin poartă încă urmele istoriei sale bogate, având integrate elemente originale recuperate parțial în timpul demolărilor, cum sunt pișcoturile de pardoseală, diferite elemente metalice ornamentale de la vitrinele curbe și elemente de marmură”, a spus Radu Moldoveanu, reprezentantul proprietarilor Magazinului București în România.
Magazinul a fost construit în anul 1930 și s-a numit inițial Magazinul Popp&Bunescu. În anul 1948 clădirea a fost naţionalizată şi a devenit astfel Magazinul Universal Bucureşti